Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Іршаві дітвора познайомилась з професією рятувальника (Фото)

9 листопада 2015 р., 13:27

Рятувальни розповіли усе про правила безпеки

До школи вони підуть, уже озброївшись знаннями щодо правил безпечної поведінки. У рамках Тижнів знань з основ БЖД вихованці дитячого садка №2 м. Іршава мали змогу навчитися в рятувальників, як не потрапити в халепу. Урок безпеки, на якому були присутні 80 дітей, провели за участі представників Іршавського райвідділу ДСНС та 5-ї державної пожежно-рятувальної частини.

У рамках заходу малечу зібрали на подвір’ї дошкільного навчального закладу, аби продемонструвати пожежний автомобіль і його технічне оснащення. Зокрема, діти побачили пожежні стволи й рукави, які використовуються для ліквідації загорань. Також присутнім показали гідравлічні інструменти, за допомогою яких рятувальники визволяють людей із понівечених внаслідок ДТП автомобілів. Вихованців дитсадка зацікавив апарат для захисту органів дихання. Після демонстрації пристрою бійці ДСНС дозволили дітлахам приміряти апарат на себе. Але найбільший захват у малечі викликала можливість пустити воду з пожежного рукава й таким чином уявити себе справжнім вогнеборцем.

{g}

Під час уроку безпеки не обійшлося й без теорії. Рятувальники нагадали дітям, що без дорослих у жодному разі не можна вмикати різноманітні електричні й газові прилади. Також малечу застерегли від ігор із сірниками та іншими джерелами вогню. Адже через дитячі пустощі може виникнути пожежа, наслідки якої непередбачувані. Наостанок бійці ДСНС наголосили на тому, що при перших ознаках загорання в будинку чи квартирі слід негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101.



У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp