Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якою буде закарпатська поліція?

9 листопада 2015 р., 16:14

Про це під час прес-конференції розповів очільник новоствореного управління Сергій Князєв.

Практично в усіх населених пунктах краю побільшає правоохоронців, хоча кількість самої поліції, у порівнянні з міліцією, зменшилася.

Сьогодні в Ужгороді відбулася перша прес-конференція на новій посаді очільника новоствореної закарпатської поліції полковника Сергія Князєва.

Сергій Миколайович розповів про реформування обласного УМВС та підрозділів міліції на місцях у нову поліцію. Він також відповів на численні запитання журналістів.

Наразі екс-начальник УМВС полковник Князєв є радником керівника Національної поліції України Хатії Деканоїдзе та виконує обов'язки керівника закарпатського управління поліції. Весь особовий склад також залишається з приставкою в.о.

З колишніх трьох з половиною тисяч закарпатських міліціонерів в поліції працюватимуть лише 2601 чоловік. З 12 міськ-райвідділів міліції створено 5 кущових відділів поліції, які об′єднують по кілька районів.

Так, до м.Ужгорода додали Ужгородський, Перечинський та Великоберезнянський райони. До м.Мукачева – Свалявський та Воловецький. До м.Берегова - Виноградівський район. Хуст об′єднали з Іршавою та Міжгір′ям, а до Тячівського райвідділу додали Рахівський район і нове відділення поліції в смт.Дубове Тячівського району. Останнє обслуговуватиме понад 54 тисячі жителів цього регіону.

Загалом кількість правоохоронців у краї зменшилась, водночас практично у всіх населених пунктах поліції побільшало. Зокрема, відновлено повноцінні відділення у Воловці, Березному, створено нове у Дубовому.

Поліцейських, зокрема дільничних і патрульних, побільшає на вулиці. Натомість деякі служби буде суттєво скорочено. В районах на вулиці вийдуть так звані групи швидкого реагування, які негайно прибуватимуть на виклики. Усе це зробить поліцію ближчою до народу, запевнив її очільник в краї Сергій Князєв.

В поліції не буде спеціальних звань сержант, старшина та прапорщик – їх замінить капрал. Усі офіцери, котрі пройдуть переатестацію й служитимуть в поліції, одержуватимуть удвічі більшу зарплатню.

Водночас реформування торкнеться майже всіх служб, у першу чергу працівників колишнього БНОН (боротьба з наркозлочинами), УПЗСЕ (протидія економічним злочинам), служби по боротьбі з кіберзлочинністю. Вони підпорядковуватимуться напряму Києву, а їх працівники пройдуть повну переатестацію. Єдина служба, котра збільшилася чисельно, це колишня ДСО (тепер поліція охорони).

- Ми сподіваємося на співпрацю з журналістами. Пишіть, що у нас не так, і ми виправлятимемо помилки, - закликав представників ЗМІ полковник Князєв.

Сергій Миколайович також відповів на численні запитання журналістів. Останніх, зокрема, цікавило, як міліція розслідує «виборчі» справи, зокрема про підкуп виборців і фальсифікацію результатів виборів? Чи буде міліція забезпечувати правопорядок під час другого туру виборів мера в Ужгороді?

- Ми забезпечимо охорону громадського порядку під час виборів, будемо охороняти всі дільниці. Кількість задіяного для цього особового складу буде збільшено. Водночас ми залишаємося поза політикою, і не варто втягувати нас у політичні протистояння, - наголосив очільник закарпатської поліції Сергій Князєв.

Прес-служба ГУ Національної поліції в Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp