Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Любителі літератури зустрілися в Берегові

10 листопада 2015 р., 11:42

На початку листопада

4-го листопада у Закарпатському угорському інституті ім.Ф. Ракоці ІІ (ЗУІ) ГО «Pro Cultura Subcarpathica» («PCS») за підтримки фонду «Európai Utas» («Європейський пасажир») організувала зустріч поціновувачів читання та письма.

Любителі літератури познайомилися з всесвітньовідомими поетами: Дьердєм Фердінанді, Міклошом-Дьердєм Сарозом, Пийтером Модошом та Ласло Варі Фабіаном. Місцем проведення заходу став Культурний центр ім. Шандора Фодо. Дві організації – «PCS» та «Európai Utas», – співпрацюючи з Угорською художньою академією, у червні цього року в інституті ім.Ф. Ракоці ІІ відкрила виставку під назвою «Мости, епохи, Будапешт». Продовженням виставки стала вищезгадана зустріч.

Від імені закладу присутніх привітала голова «PCS» Кристина Кудлотяк. Потім слово взяв куратор фонду «Európai Utas» та модератор зустрічі Пийтер Модош, який у своїй промові зазначив, що матеріали міжнародно відомої виставки, яка представляє історію Угорщини, зібрали в одну збірку, що побачила світ у кількох сотнях примірників. Цю збірку разом з іншими томами знаних авторів присутні мали змогу отримати безкоштовно.
Запрошені відомі письменники та поети розповідали про свої життєві пригоди, зачитували уривки з творів та дискутували про тих творців літератури, які покинули Батьківщину, а потім повернулися.

Наприкінці заходу співробітники «PCS» привітали Дьердя Фердінанді з нагоди вісімдесятиліття, а також в знак подяки передали пакунки з подарунками чотирьом авторам.

Kárpátalja.m


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp