Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги підприємців

11 листопада 2015 р., 09:55

Єдиний внесок сплачують не всі

Законодавство з ЄСВ визначає платниками єдиного соціального внеску фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування.

Однак, платники єдиного податку звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Сплачувати єдиний внесок такі платники можуть виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Таким чином, зазначеною нормою визначено дві умови звільнення платника від сплати єдиного внеску: наявність у особи статусу пенсіонера за віком або інваліда та факт отримання відповідно до закону пенсії або соціальної допомоги.

Слід звернути увагу, що фізичні особи – підприємці, яким призначено пенсію за вислугу років відповідно до Закону України від 09 квітня 1992 року №2262-ХІІ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", не є пенсіонерами за віком і повинні нараховувати та сплачувати єдиний внесок на загальних підставах.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp