Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорці розпочали втілювати на Закарпатті новий гуманітарний проект

11 листопада 2015 р., 17:06

Угорську мову вивчатимуть школярі

Сьогодні на Закарпатті перебуває Державний секретар Міністерства людських ресурсів Угорщини пані Цуніне доктор Бертолон Юдіт. В приміщенні облради відбулася зустріч з головою обласної ради Володимиром Чубірком.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Керівник ради в першу чергу подякував угорським партнерам за підтримку нашої країни в цей непростий час. «800 дітей учасників АТО мали змогу відпочити цього літа в Угорщині, 20 українських вояків прийняли угорці на лікування. Це приклад ефективної співпраці», - зазначив Володимир Чубірко.
Щодо приїзду угорських партнерів з приводу реалізації нового гуманітарного проекту – вивчення у школах краю угорської мови як другої іноземної, то голова ради вважає це буде важливим ефективним іміджевим проектом.

Пані Цуніне доктор Бертолон Юдіт зазначає, що співпраця буде проектуватися не лише на школи з угорською мовою навчання. «Викладання угорської мови як другої іноземною є кроком на шляху євроінтеграції вашої країни. Знання – можуть змінити нашу молодь. І ми готові допомагати Україні у таких гуманітарних проектах».

{g}

Опісля зустрічі, в Ужгородській ЗОШ №2 пані Держсекретар вручила навчальні посібники для школярів. Участь у заході взяв й голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

З ініціативною вивчення в закладі другої іноземної – угорської до голови облради звернулися батьківський комітет та адміністрація школи. За його сприяння та допомоги угорських партнерів вдалося реалізувати пілотний з вивчення угорської мови. Минулого тижня угорськими партнерами було вручено комплект дидактичних ігор для учнів початкової школи. Також вони допоможуть з облаштуванням аудиторії.

Директор школи Ярослав Кирлик повідомив, що з нового навчального року угорську вже вивчають 58 учнів п’ятих класів. Наступного року їх кількість збільшиться і мову вивчатимуть вже у трьох групах.
Загалом в області з подібною пропозицією – вивчення угорської мови як другої іноземної вже зверталися батьківські комітети восьми шкіл. На сьогоднішній день в області два вищі навчальні заклади ведуть підготовку вчителів з угорської мови та літератури – УжНУ та Закарпатський угорський інститут. Тобто кадровим потенціалом навчальні заклади у разі потреби будуть забезпечені.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp