Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд визнав незаконним підвищення тарифів на газ для населення

11 листопада 2015 р., 19:24

Але рішення скасовувати не поспішають

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг № 583 від 03.03.2015 "Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення". Про це свідчить постанова суду № 826/9907/15 від 3.11.2015.

На думку суду, рішення було прийнято з перевищенням повноважень комісії. При цьому суд не скасував дане рішення НКРЕКП, повідомляє РБК - Україна.

Суд встановив, що призначений президентом наприкінці 2014 року головою НКРЭКУ Дмитро Вовк не мав права підписувати постанову про підвищення тарифу на газ для населення, оскільки він перебував у статусі виконуючого обов'язки.

Також суд звернув увагу, що НКРЕКП отримала право встановлювати тарифи на газ для населення лише з 1 жовтня 2015 року, коли набув чинності новий закон про ринок природного газу.

Крім того, як зазначає суд, в указі Президента Петра Порошенка про створення НКРЕКП відсутнє положення про правонаступництво комісії після ліквідації двох попередніх відомств, відповідальних раніше за тарифи на енергоресурси. А Конституція не передбачає умов і порядку правонаступництва відповідних національних комісій.

Позов був поданий трьома особами до НКРЕКП, Президента України, Кабміну, Мін'юсту і "Нафтогазу України".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp