Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорська мова, як іноземна. Дедалі більше закарпатців вивчають мову сусідньої країни (ФОТО)

12 листопада 2015 р., 08:20

На Закарпатті нині у дванадцяти навчальних закладах 430 учнів вивчають угорську мову, як іноземну:

В Ужгороді, в Берегові, а також на Ужгородщині, Виноградівщині, Рахівщині та Свалявщині. Незабаром їх навчання, а також в ряді недільних шкіл, відбуватиметься за новими підручниками, розробленими спільно фахівцями Угорщини та Закарпаття.

Видані у сусідній країні навчальні посібники у наш край привезла Державний секретар з питань громадянського виховання Міністерства людських ресурсів Угорщини Юдіта Бертолон. У рамках візиту на Закарпаття, у середу, 11 листопада, Держсекретар зустрілася з головою обласної адміністрації Геннадієм Москалем.

 

Керівник краю подякував угорській стороні за практичні кроки, зроблені назустріч забезпечення наших учнів необхідними підручниками. На думку Г. Москаля, сьогодні на вивчення угорської мови є величезний попит і не лише в нашому краї.
- Угорську як іноземну вивчають зараз не тільки в тих районах, де компактно проживають угорці. Багато краян, навіть маючи угорське коріння, не володіє мовою і хоче заповнити цю прогалину. Тож ми прагнемо співпрацювати з Угорщиною і надалі в цьому напрямку. Зараз дедалі більше українців здобувають освіту в європейських країнах, угорську прагнуть вивчати і в інших регіонах країни.

Держсекретар запевнила, нинішня допомога - лише початок співпраці у цьому напрямку. Зокрема Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини має намір профінансувати облаштування класу в Ужгородській ЗОШ №2. Адже в цьому навчальному закладі угорську мову в якості іноземної вивчає з півсотні учнів 5-х класів. В кабінеті планують встановити мультимедійний комплекс – інтерактивну дошку, проектор тощо, а також закупити комплект меблів.

Нагадаємо, що угорці розпочали втілювати на Закарпатті новий гуманіарний проект
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp