Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Винахідливість контрабандисту не допомогла (ФОТО)

13 листопада 2015 р., 13:02

Зупинили чоловіка закарпатські митники

Пройти митний контроль угорець вирішив автомобілем OPEL ASTRA через «зелений коридор» митного поста «Лужанка», заперечивши при усному опитуванні, що переміщує будь-які товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під заборони при вивезенні з України.

 

Однак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, працівники Закарпатської митниці ДФС вивели транспортний засіб іноземця із загального потоку для проведення митного огляду. І не даремно: проводячи поглиблений огляд авто і речей громадянина, виявлено 1000 пачок цигарок вітчизняного виробництва з фільтром, марки «Marlboro touch» та «Rothmans» з акцизними марками України. Тютюнові вироби були приховані у восьми картонних коробках з під соку торгової марки «Садочок» по 120 пачок сигарет в кожній коробці та прикриті у верхній частині коробки двома пакетами соку, ємкістю 2 літра.

Вартість вказаних цигарок, згідно цінової інформації нанесеної на кожну пачку, становить 21 грн за пачку «Marlboro touch» та 12 грн за пачку «Rothmans», а загальна їх вартість – 16 500 грн.

У наданому поясненні громадянин Угорщини зазначив, що приховані від митного тютюнові вироби він придбав на території України, та перевозив в Угорщину з метою перепродати та заробити на різниці в ціні.

Таким чином, іноземець скоїв дії спрямовані на переміщення товарів (цигарок) через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що ускладнюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України предмети порушення – тютюнові вироби, вилучено.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp