Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців

13 листопада 2015 р., 19:12

Якщо маєте право на податкову знижку, то ця інформація для вас

Для отримання податкової знижки необхідно до 31 грудня 2015 року подати до податкової інспекції річну податкову декларацію, у якій зазначити конкретні суми витрат за 2014 рік.

Варто зазначити, що з початку року правом на отримання податкової знижки скористалися 5 227 громадян Закарпаття на загальну суму 5 млн 321 тис. грн. Найбільше податкових соціальних знижок отримали мешканці Ужгорода – 973, на суму 1 млн 153 тис. грн, Мукачева – 554, на суму 505 тис. грн та 487 мешканців Виноградова, на суму майже 484 тис. грн.

Фахівці органів ДФС зазначають, що податкову знижку можуть отримати резиденти, які протягом 2014 року понесли витрати: на навчання; у вигляді сплати процентів за користування іпотечним житловим кредитом; на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним; на переобладнання транспортного засобу, у зв’язку з використанням біопалива, страхування життя та інші.

Зокрема, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. Це можуть бути: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (утримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Таким чином, для того щоб скористатись правом на отримання податкової знижки, платник податку подає до контролюючого органу декларацію, та, на його вимогу, зобов’язаний пред’явити оригінали підтверджуючих документів і відомостей, пов’язаних з правом на отримання податкової знижки. Такі документи підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого цим Кодексом.

Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2014 рік, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

Варто взяти до уваги, що податкова знижка може застосовуватися виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати в межах її розміру. Фізичні особи-підприємці, які здійснюють діяльність, не мають права на податкову знижку щодо свого річного доходу, одержаного у межах провадження їх діяльності.

У разі, якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься. Право на отримання податкової знижки визначено статтею 166 Податкового кодексу України.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp