Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Важка робота, сморід, брудні палати та й самі хворі - у таких умовах живуть пацієнти психоневрологічного інтернату на Закарпатті (Фото)

14 листопада 2015 р., 09:35

Жахливу картину виявили в медичному закладі у селі Тур’ї Ремети, що на Перечинщині

Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого разом із регіональним координатором взаємодії з громадськістю у Закарпатській області Олегом Григор’євим здійснили моніторинговий візит до Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату для чоловіків у Закарпатській області.

Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

У закладі було виявлено низку серйозних порушень. Зокрема, 8 підопічних постійно проживають у будинку на території підсобного господарства за селищем Тур’я-Ремета. Вони щодня з 5-ої години ранку доглядають 20 голів великої рогатої худоби та 19 свиней, працюють на полі тощо. Вони не бувають в інтернаті. Така тривала і важка робота жодним чином не може бути класифікована як працетерапія.

Монітори зазначили, що у відділенні для ліжкохворих більшість людей були недоглянуті, лежали на старих порваних матрацах. У приміщеннях відчувався стійкий неприємний запах, а також сморід від тютюнового диму – практично усі чоловіки курять у кімнатах. Один підопічний був у памперсі, але лежав під мокрою ковдрою, а біля нього на підлозі була калюжа сечі. Також в цьому відділенні було виявлено дві кімнати, які персонал використовує як наглядові, де ізолюють збуджених підопічних. Проте палатою це назвати складно – решітки на вікнах, зламані ліжка, чорні від бруду матраци і простирадла, а також величезні гнітючі залізні двері з решітками, в яких є віконце для подачі їжі.

{g}

Ремонт в інтернаті проводиться, проте тільки у тих приміщеннях, у яких підопічні можуть самі себе доглядати.

Стосовно зазначених та інших виявлених порушень і проблем будуть підготовлені відповідні акти реагування Уповноваженого з прав людини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp