Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ відсвяткували перемогу світла над темрявою (Фото, Відео)

14 листопада 2015 р., 14:24

Або ж індійський Новий рік

11 листопада іноземні студенти медичного факультету УжНУ відзначили національне індійське свято – Дівалі. Незвичайне дійство відбулося в СЦД «Ювентус». На Свято добра і світла завітали й викладачі підрозділу.

Дівалі, або ж Діпавалі, – це своєрідний індійський Новий рік, торжество, що символізує перемогу світла над темрявою. Відзначають його, дотримуючись давніх традицій, котрі мають духовне підґрунтя. Ознайомитися з ними можна було одразу, увійшовши до місця проведення заходу. Дорога до зали була викладена свічками, а на вході гостей зустрічали красуні в національному вбранні. Вони ж і проводили обряд благословення: обвіювали ароматичними паличками, посипали пелюстками троянд та малювали бінді (так зване «третє око», що є знаком правди).

Далі розпочалося найцікавіше – святкова програма, хоч і з певною затримкою. Виступи велися англійською мовою, а з перекладом на українську подекуди допомагали другокурсниці факультету іноземної філології Тетяна Криволапова та Габріелла Мар’ян. Виходи ведучих, а також учасників святкування присутні супроводжували просто гіперактивними оваціями, радісними вигуками та свистом. Нечасто натрапиш на таку щиру та завзяту публіку (і це ще зал був не повністю заповненим)!

{g}

Розпочали відзначати Дівалі з молитви у виконанні однієї із учасників заходу, котру зал прослухав стоячи. Привітати студентів прийшов і викладацький склад факультету, який висловив сподівання, що так масово майбутні медики збиратимуться і на пари. Від керівництва вишу виступила проректор Мирослава Лендьел, котра зізналася, що вперше перебуває на такому колоритному дійстві. «Your happiness is our happiness!» – також наголосила вона, пише Медіацентр УжНУ.

Було показано й відеоматеріал про Індію, котрий навіяв іноземним студентам ностальгію за рідною домівкою. Справжній шквал емоцій викликали танцювальні й пісенні номери, виконані як в народному, так і в сучасному дусі. Різнобарвні костюми та майстерне виконання не залишило байдужим нікого. Найбільш непосидючі не втрималися, щоб не підтанцьовувати… прямо із залу! А чого лишень варті хлопці з танцювального колективу MJ5, які підкорили публіку своїм динамізмом та фігурними елементами в номері.

Дівалі виявилося не лише світлим – яскравим, феєричним, енергійним і незабутнім! Наприкінці вечора учасники дістали нагороди за активну участь у цьому дійстві. Глядачі ж поверталися додому, сповнені позитивних вражень, а хтось – і з новими знаннями про традиції та культуру народу Індії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp