Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Андріїв просить поради у громадськості

18 листопада 2015 р., 20:31

Його цікавить думка людей щодо кількох питань

Про це новообраний мер Ужгорода написав на своїй сторінці у  "Фейсбуці":

Хочу порадитись з громадськістю з наступних питань. Вважаю, що кількість заступників має бути мінімальною – двоє, максимум троє чоловік. Це мають бути технократи, люди з досвідом і щирі патріоти міста (без патріотизму за 3-4 тисячі гривень в місяць особливо не попрацюєш). Це мають бути люди призначені не в процесі кулуарних домовленостей і не внаслідок заповнення політичних квот.
Чисельний склад виконкому має бути радикально зменшений, максимум 6-7 чоловік. 

Роздутий виконком з 19 осіб, із тими самими ж політичними квотами нічого крім хаосу і безладу не породжує. Виконавчий комітет – дієвий, оперативний, робочий орган, який, при потребі, має збиратися навіть двічі на день. Взагалі, виконавча структура ужгородської влади має бути максимально аполітизована. Політичні сили мають можливість приймати стратегічні для громади рішення в межах широких повноважень, наданих ЗАКОНОМ Ужгородській міській раді. Принцип поєднання депутатського мандату і посади у виконавчій структурі, як показав досвід останніх років, є неефективним. У такий спосіб нівелюється принцип поділу «законодавчої» та «виконавчої» влади в місцевої самоврядуванні. Об’єднувати мають не посади, а принципи та цілі.
P.S. Хотілося б, почути публічну позицію щодо запропонованого, в тому числі, і політичних партій, представлених в Ужгородській міській раді.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp