Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатській ОДА торкнулися проблем учасників АТО (ФОТО)

20 листопада 2015 р., 16:22

Говорили про захист прав та про лікування бійців


Питання захисту прав учасників антитерористичної операції та членів їх сімей розглянули під час наради-семінару в Закарпатській ОДА 20 листопада. Тут зібралися радники голів районних адміністрацій з усієї області та представники відповідних обласних служб та відомств.
Заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік, відкриваючи захід, наголосив, що зустріч покликана насамперед для обміну думками, досвіду та контактами. «Не всі учасники АТО нині обізнані зі своїми правами. Часто на шляху реалізації своїх прав вони зіштовхуються з великою кількістю перешкод, здебільшого штучно створених. Представники районів матимуть можливість нині розказати про проблеми, знайти шляхи їх вирішення з тим, щоб поділитися набутими знаннями з учасниками АТО на місцях», - зазначив О. Петік.

Учаснки семінару-наради підняли актуальні проблеми реалізації законних прав та інтересів учасників АТО та членів їх сімей. Обговорили процедуру встановлення статусу учасника бойових дій та інваліда війни, яка нині все ще є довготривалою. Також присутні ознайомилися з умовами пільгової оплати комунальних послуг та забезпеченням твердим паливом, проведення оздоровлення, покращення житлових умов тощо. 

Йшлося про навчання, виховання та харчування дітей учасників АТО у закладах освіти, права учасників антитерористичної операції на безкоштовні ліки та першочергове безоплатне зубопротезування; забезпечення земельними ділянками, оформлення пенсій по втраті годувальника та інвалідності, можливість отримання правової допомоги та послуг центрів зайнятості області.
Відтак радники голів райдержадміністрацій отримали конкретні відповіді на актуальні питання, з якими до них звертаються учасники антитерористичної операції та члени їх сімей.
Як зазначив координатор Центру допомоги учасникам АТО області Тарас Сніцаренко, подібні заходи сприяють активізації роботи в районах та містах для забезпечення прав та інтересів учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. «Цю роботу місцева влада повинна проводити у тісній співпраці із громадськими організаціями, благодійними фондами та волонтерами», - наголосив Т. Сніцаренко.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp