Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Паводкове лихо на Закарпатті: Пвдтоплено понад 200 об’єктів та знесені мости

22 листопада 2015 р., 10:22

Пік негоди - сьогодні.

Паводок підтопив на Закарпатті понад двісті об’єктів, на місцевих автодорогах знесені мости, з підтоплених будинків відселені люди. Пік паводкової хвилі очікується в ніч на неділю
Станом на 17.00 вчорашнього дня на Закарпатті внаслідок осіннього паводку підтоплено вже понад 200 об’єктів (переважно приватних дворогосподарств). Найскладніша ситуація залишається у високогірному Рахові, де зранку Тиса вийшла з берегів і затопила розташоване в низині колишнє військове містечко (вул. Комарова та Партизанська), а потім ще кілька вулиць. До вечора в райцентрі підтоплено близько 80 дворогосподарств, а загалом по Рахівському району – понад сотня об’єктів. Близько 16-ї години заблокований річкою в’їзд у Рахів із боку Ужгорода вдалося частково відновити, зате з боку Ясіня добратися в райцентр на автомобілі поки неможливо.
Складна ситуація залишається в с.Білин, де протягом дня зійшли три зсуви й перекрили центральну дорогу. На місці працює важка техніка, ситуацію контролює районна держадміністрація. Півтори години тому (16.00) вдалося відновити електроенергію в смт Кобилецька Поляна, відключену вранці через підтоплення електропідстанції.

У сусідньому Тячівському районі протягом дня підтоплено більше сотні дворогосподарств. Постраждали як високогірні села Усть-Чорнянського куща (тут найбільш руйнівної сили завдали невеличкі гірські потоки), так і населені пункти, розташовані вздовж р.Тересва – Калини, Ганичі, Нересниця… На кількох автодорогах місцевого значення потужною хвилею знесені мости через річку. Мешканці підтоплених будинків відселені до родичів чи знайомих, потреби в масовій евакуації, на щастя, немає.
– Протягом дня вода в Тисі, що протікає в межах Рахова, піднялася на чотири з половиною метри, – повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Для порівняння – у 1998 році, коли Закарпаття пережило найбільш катастрофічний паводок за всю історію, річка піднялася на 5 метрів 15 сантиметрів. Після обіду вода пішла на спад, однак на ніч синоптики прогнозують у горах проливні дощі з мокрим снігом. Тому найбільш критичні години гірські райони області переживуть сьогодні вночі. Зараз мобілізуємо для протистояння стихії всю техніку й людські ресурси.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp