Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Захарченко все ще контролює видобуток золота на Закарпатті

22 листопада 2015 р., 15:22

Три з семи спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів досі перебувають у компаній, пов’язаних з колишнім міністром МВС Віталієм Захарченком.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка DeutscheWelle Катерина Каплюк.

Як вона зазначає, зараз в Україні видано лише 7 спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів. «Три дозволи, дія яких призупинена, але вони ще не скасовані, належать пов’язаним з Захарченком компаніям», — підкреслює журналістка.

Два дозволи на Мужіївське та Берегівське родовища отримала раніше «Карпатська рудна компанія». Третій дозвіл — на вивчення Квасівського рудного поля — було видано «Західній геолого-розві­дувальній компанії». Її директором і одним із кінцевих власників є Валерій Бредихин — партнер Віталія Захарченка, якого також називають правою рукою екс-міністра.

Квасівське рудне поле є найменш вивченим у Берегівському рудному районі, й промисловий видобуток там не проводиться. Відомо, що перспективною для робіт є площа до 2,5 кв. км.

ТОВ «Західна геолого-розвідувальна компанія» отримало спеціальний дозвіл на користування надрами у 2012 році, термін дії — до 16 березня 2017 року.

У березні 2014 року, співробітниками СБУ була проведена позапланова перевірка компанії, в ході якої виявлені порушення умов користування надрами, йдеться у відповіді Держслужби геології та надр України на запит журналістки.

У документі зазначається, що Держгеонадрами України 16 жовтня 2014 року подано позовну заяву до Закарпатського окружного адміністративного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами «Західної геолого-розвідувальної компанії», але станом на 28 вересня 2015 року рішення Закарпатського окружного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами не ухвалено.

В даний момент цей дозвіл призупинено, але він досі перебуває у «Західної геолого-розвідувальної компанії». Крапку в цій справі може поставити наступне засідання суду, яке відбудеться наприкінці листопада, повідомляє К.Каплюк.

Згідно з відповіддю на запит так само стало відомо, що ТОВ «Західна геолого-розві­ду­вальна компанія» подала до Держгеонадр України заяву з доданими до неї документами щодо переоформлення спеціального дозволу на користування надрами.

Як сказано у відповіді, «у разі надходження заяви з відповідним пакетом документів у повному обсязі Держгеонадра України розглянуть її відповідно до вимог чинного законодавства».

Згідно з даними ЄДР на даний момент «Західною геолого-розвідувальною компанією» як і раніше володіє Валерій Бредихин.

Віталій Захарченко та Бредихин, нагадує «Економічна правда», є співвласниками торгових марок «Трибушани» і «CarboKarp», які займаються на Закарпатті виробництвом продукції з мармурової крихти.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp