Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді встановили міні-пам’ятник закоханій парі

23 листопада 2015 р., 14:22

Володарям Ужгородського замку

Його встановили на Слов’янській набережній, прямо навпроти філармонії. Автор пам’ятника, очевидно, – відомий майстер ужгородських міні-скульптурок Михайло Колодко. Граф Міклош Берчені і його дружина Крістіна Чакі – були володарями Ужгородського замку наприкінці XVII cтоліття. Саме вони перетворили замок із звичайного укріплення на розкішний палац.

Міклош Берчені був родом із Задунав’я. Проявив себе у війні з турками. У 1689 році отримав від цісаря Леопопьда І Габсбурга графський титул. Восени 1694 року він, молодий 22-річний вдівець з трьома дітьми на руках заручився з уже немолодою (40-річною), але ще надзвичайно вродливою і, що важливо, багатою донькою державного судді Іштвана Чакі Крістіною.

{g}

Після помпезного весілля на Масницю 1695 року подружжя часто проводило великосвітські прийоми, вечори, трапези і розкішні бали. Граф і графиня відремонтували Ужгородський замок і перетворили його у блискуче родинне гніздо, яке нагадувало найкращі західноєвропейські замки, пише Галагов.тв.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp