Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Один з потерпілих від вибухів в Ужгороді, що сталися на передодні 2 туру виборів, розповів про ту ніч

24 листопада 2015 р., 09:42

Ситуацію прокоментував Олег Савицький.

Напередодні 2-го туру виборів міського голови Ужгорода в місті стало неспокійно. Протягом однієї ночі на двох вулицях пролунали вибухи від зриву гранат. – О 3 годині ночі моя дружина почула потужний вибух і розбудила мене. – розповідає виданню «Карпатського об’єктиву» потерпілий Олег Савицький. – Я вийшов надвір, а там все у диму. 

Думаю, що кинули гранату РГД, яка й дає багато диму. Не горіло нічого, тільки внизу порвало усі шланги. Щастя, що машина стояла під нахилом і граната покотися й вибухнула вже поблизу авто. Якби вибухнув бензобак, то й від сусідської машини тут би нічого не лишилося. Осколки понівечили у сусідню іномарку. На місце пригоди я викликав працівників поліції. Крім цього випадку ще в одному з дворів від гранати постраждав автомобіль, який належить місцевому депутату Юрію Мандичу, однак зв’язатися з ним не вдалося. Як показали подальші події й це ще виявилося не все. Третій вибух пролунав на городі приватного обійстя ужгородського пенсіонера з вул. І.Ваша, який займається підприємницькою діяльністю.

 Власник помешкання розповів, що почув близько 3.15 год. ночі звук, схожий на хлопок, але спершу значення цьому не придав. Зранку господар пішов у справах, а коли на обід повернувся додому, то виявив в металевому паркані, що відділяє город від вулиці, численні дірки. Про цей випадок потерпілий повідомив у поліцію. На місці пригоди правоохоронці знайшли залишки від вибухового пристрою, ймовірно гранати Ф-1. За інформацією деяких ЗМІ, відповідальність за серію вибухів, які пролунали в Ужгороді, взяла на себе організація «патріоти Закарпаття» «Націонал-патріоти беруть на себе відповідальність за проведену попереджувально-каральну операцію в Ужгороді в ніч на 13 листопада», — повідомляється в заві організації. В. о. начальника Головного управління національної поліції в Закарпатській області Сергій Князєв повідомив, що на місце пригоди одразу ж виїжджали слідчо-оперативні групи. Спочатку вночі, а вдруге коли на вулиці вже було видно. Наразі мотиви та причини обох випадків встановлюють, відпрацьовують кілька версій. Поліцію у першу чергу турбує той факт, що ці події трапилися у жилих кварталах, де могли постраждати люди. Над розслідуванням цієї справи зараз працюють слідчо-оперативні групи. Очолює слідство керівництво ГУНП в Закарпатській області. Спершу поліція кваліфікувала два попередні вибухи як навмисне пошкодження майна шляхом вибуху (ст.194 ч.2 ККУ). Відтак прокуратура перекваліфікувала всі три події на терористичний акт (ч.1 ст.258 Кримінального кодексу України). Слідство у справі провадить Служба безпеки України. 

Іван ЛАДЖУН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp