Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся Чемпіонат області зі спортивного орієнтування (Фото)

25 листопада 2015 р., 13:05

Поганої погоди для спорту немає

Штормове попередження, що було оголошено на Закарпатті 21-22 листопада у зв’язку з сильними дощами, не зупинило організаторів чемпіонату зі спортивного орієнтування. Змагання вже вкотре відбулися в Ужгороді. У суботу в Боздоському парку були розіграні звання чемпіонів області з орієнтування за вибором, а в неділю у парку Перемоги (відомого в народі як «Кірпічка) та житлових кварталах навколо нього спортсмени змагалися на дистанціях у заданому напрямку.

Результати перегонів розподілилися наступним чином

Серед дорослих спортсменів чемпіоном з орієнтування за вибором став вихованець Мукачівського клубу спортивного орієнтування «Товариш» 25-річний кандидат у майстри спорту Сергій Расчупкін. Відмітимо, що Сергій не менш успішно виступає цього року й на легкоатлетичних трасах: він вдало стартував у напівмарафонах в Чехії, Австрії та Словаччині, став призером чемпіонату України з гірського бігу, захищав честь країни на чемпіонаті світу у Шотландії. Друге місце дісталося мукачівцю Ігорю Французову, а третє – іршавчанину Олександру Осійському. В змаганнях жінок перше місце посіла Ніна Расчупкіна, слідом за нею фінішували ужгородка Олена Осипенко та Ольга Боднар з Іршави.

Кращими серед професіоналів на дистанції у заданому напрямку знов виявилися мукачівці: чемпіонське звання виборола тренер «Товариша» Ніна Расчупкіна, срібну та бронзову нагороди відповідно – ужгородки Вікторія Калинич (клуб «Максимум») та Наталія Дешко (клуб «Непереможні»). Чоловіки змагалися на чотирикілометровій трасі, що проходила через дев’ять контрольних пунктів. Гегемонію представників міста над Латорицею тут зумів порушити лише Сергій Брилинський з Ужгороду – в його активі третє місце. До десятки кращих на цій дистанції увійшли шестеро вихованців «Товариша»: Олександр Касьянов (цьогорічний чемпіон України з велоорієнтування, майстер спорту) – перше місце, кандидати у майстри спорту Владислав Французов – друге, Дмитро Гаршанін, Андрій Расчупкін, Ігор Французов та Сергій Расчупкін зайняли місця від четвертого до сьомого.

{g}

В категоріях, де змагалися юні спортсмени (віком до 16, 14, 12 та 10 років у кожній групі відповідно), чемпіонами стали мукачівці Олександра Фогель (ЗОШ №2), Людмила Калчева (ЗОШ №10), Алла Басараб (ЗОШ №11), Олександр Попович (ЗОШ №13), гімназисти Ніна, Катерина та Владислав Цепурдеї, ужгородці Анастасія Пєскова (клуб «Траверс», тренер Марія Семенюк), Валентин-Крістіан Вішколц, Андрій Василина та Вероніка Гуснай (клуб «Максимум», тренер Георгій Фечо), Артем Балог (клуб «Непереможні», тренер Наталія Дешко), Євген Захаров (клуб «Лінкс», тренер Михайло Левинець) та іршавчанка Олександра Осійська. Срібні медалі вибороли Мар’ян Осійський та Ганна Дякова з Іршави, ужгородці Денис Кононов, Костянтин Гутич, Дмитро Яцкулинець і Вікторія Барч, мукачівці Михайло Чорний, Анастасія Пашкуляк і Ірина Розман. Бронзові відзнаки отримали Михайло Балога з села Кам’яниця Ужгородського району, іршавчани Мирон Кула і Михайло Лелітко, Андрій Брижак та Олександра Руцинська з обласного центру та виноградівці Олександр Мар’ян і Лілія Гулянич. Всього в змаганнях стартувало більше ста спортсменів.




Олександр Цепурдей

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp