Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники та лісники дбають про "зелені легені" краю (ФОТО)

30 квітня 2014 р., 15:05

Рятувальників та лісників турбує довкілля.

 

Для перевірки організації профілактичних заходів щодо попередження пожеж в екосистемах області, за рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, працівниками Управління ДСНС України у Закарпатській області та обласного управління лісового та мисливського господарства проводяться спільні рейдові перевірки на предмет підготовки лісофондоутримувачів до літнього пожежонебезпечного періоду. 



У ході інспектування лісогосподарських підприємств перевірялися: забезпеченість протипожежним інвентарем та обладнанням на випадок виникнення пожеж та подальшої їх ліквідації, розробка та затвердження мобілізаційно-оперативних планів щодо ліквідації можливих лісових пожеж, розроблення маршрутів патрулювання та спостереження за ситуацією в лісових угіддях, забезпечення необхідною кількістю води для цілей пожежогасіння; готовность до використання, справність пожежної і спеціальної техніки та обладнання, а також готовність особового складу держлісгоспів для залучення їх до гасіння лісових пожеж; влаштування аншлагів (заборонених знаків) з інформацією про обмеження в’їзду в ліс в межах пожежонебезпечного періоду та протипожежних бар’єрів в лісах. Також акцентувалася увага на будівництві мінералізованих смуг, проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо попередження пожеж у зеленій царині, облаштування зон відпочинку для населення, тощо. На даний час перевірки тривають і по їх наслідкам буде проведено чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак, як запевняють фахівці, стан пожежної безпеки й надалі в більшій мірі буде залежати від культури поведінки відпочиваючих. 

Тому й рятувальники й лісники в один голос закликають громадян: перебуваючи на відпочинку в лісі чи в його близькості, бути максимально обережними у поводженні з вогнем. Зокрема: - не розводити багать у лісі, окрім призначених для цього місць; - намагатися не палити в лісі, не кидати недопалків на землю, особливо при наявності сухої підстилки; - не залишати просочені бензином та іншими горючими речовинами ганчірки, не експлуатувати техніку та автомобілі з несправною паливною та іскрогасною системами; - ні в якому разі не випалювати суху рослинність на землях лісового та природно-заповідного фондів та на сільськогосподарських угіддях, які межують з лісовими масивами; - не створювати смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалювати їх; Без узгодження з постійними лісокористувачами суворо забороняється використання в лісі піротехніки та інших вибухових і пожежонебезпечних речовин. Після відпочинку громадяни зобов’язані прибрати після себе побутові відходи. Не зайвим буде нагадати, що, відповідно до законодавства, Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають на природі. 

А порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp