Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові готують до відкриття великий скляний конференц-зал (Фото)

27 листопада 2015 р., 19:20

В єдиному угорському педінституті країни

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, що діє у місті Берегово з 1996 року - єдиний в Україні угорський педінститут. Навчальний корпус розташований у приміщенні колишнього Палацу комітатского суду, збудованого за проектом архітектора Міклоша Ібла — у стилі французького бароко протягом 1908—1909 років. У радянський час, після війни, у історичній будівлі ненадовго розмістили казарму, а потім, вже надовго «Завод точної механіки».

У 2103 році було повністю відреставровано фасад та дах будівлі, де тепер розташований Закарпатський угорський інститут.

{g}

Формування та ремонт будівлі відбулося за великої спонсорської допомоги з Угорщини. Іменами меценатів, які взялися профінансувати ремонт, названі 77 інститутських аудиторій. Також на сайті закладу можна було придбати черепицю для нового даху.

Наразі робота не зупинилася: нині готується до відкриття внутрішній двір головної будівлі. Він буде повністю закритий - вже змонтоване перекриття та скляний дах. Тут планують розташувати великий зал для урочистих подій, повідомляє Берегово.тудей.

Урочисте відкриття заплановане на лютий 2016 року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp