Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які освітні реформи чекають на Закарпаття? (ФОТО)

30 квітня 2014 р., 16:52

Лілія Гриневич розповіла про освітні реформи у вишах.

 

У середу, 30 квітня, голова комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич відвідала Закарпатську область. У ході візиту Лілія Михайлівна зустрілася із колективами вищих навчальних закладів краю. 

На зустрічах також був присутній перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Андрій Сербайло. Перша зустріч Лілії Гриневич - з викладачами та студентами Ужгородського національного університету. Зокрема, йшлося про законопроект «Про вищу освіту», проголосований у першому читанні у Верховній Раді. 



Як зазначила Лілія Гриневич, реформування системи вищої освіти в Україні сьогодні на часі, зважаючи на останні суспільно-політичні події в країні. - Законопроект передбачає розширення автономії вишів: фінансової, кадрової, академічної. В той же час збільшується відповідальність за той рівень освіти, який надається в інститутах, університетах. Значна увага приділяється також студентському самоврядуванню. Тому обговорення закону і з педагогами, і зі студентами – вкрай важливе, - зазначила Лілія Гриневич. 

Окрім УжНУ, Лілія Гриневич відвідала Мукачівський державний університет і Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ. В усіх вищих навчальних закладах відбулося обговорення законопроекту та важливих питань реформування системи вищої освіти. Зокрема, викладачів та студентів цікавили питання оптимізації вишів, фінансування наукових проектів, матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів, особливості процесів навчання у державних і приватних закладах, надання ліцензій вищим навчальним закладам тощо.

 Без публічного обговорення, пропозицій з боку вищих навчальних закладів, урахування всіх особливостей, як от, до прикладу, мова викладання (про що йшлося в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ), законопроект не буде досконалим – на цьому зійшлися всі учасники дискусій. У ході візиту Лілія Гриневич відвідала і виставку кращих дипломних робіт вищої художньої освіти Закарпаття за останні 30 років, що проходить у Мукачівському замку. 
Прес-центр ОДА

Схожі новини

Що негаразд у нашому комунальному господарстві?
Коаліція «Реформи задля гідного життя»: визначено переможців у 12 номінаціях впровадження децентралізаційної реформи на Закарпатті – 2020
«Дорогою реформ»: Як зміни законодавства вплинуть на життя у Закарпатті
На Закарпатті стартував процес об’єднання громад
Реформа децентралізації та судова реформа: чи чекати закарпатцям на зміни?
Про реформування ЗМІ поговорять в Ужгороді
В Ужгороді порушили тему покращення медичних послуг
На зборах асоціації «укрсадпром» фахівці з усієї України закликали терміново реформувати галузь (ФОТО)
Освітня євроінтеграція: як це працює на прикладі Ужгородського національного університету (ФОТО)
Централізація децентралізаційної реформи на марші: Уряд і парламент прискорено готуються до затвердження нових укрупнених районів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp