Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві змагалися шахісти

28 листопада 2015 р., 17:07

Азарту було вдосталь.

У мукачівському шаховому клубі минулими вихідними відбувся традиційний турнір «Кубок святого Михаїла». Формула змагання досить цікава. Впродовж року проводяться шість окремих турнірів – своєрідних етапів кубка. За кожен результат на етапах гравці накопичують відповідні бали. В кінці року 24 найкращі гравці отримують право зіграти у фінальній частині, яка складається з двох колових турнірів. Найсильніші 12 гравців грають у турнірі «А», а інша дванадцятка – в турнірі «Б».

Фінальна стадія приурочена до свята Архістратига Михаїла. Але до цього спортивного дійства прямий стосунок має й інший Михайло. Це відомий шахіст і організатор Михайло Бєг­лий. Він заслуговує на певний ореол поваги та пошани з боку любителів шахів нашого краю. Ось уже кілька років поспіль мукачівець не тільки займається безпосередньою організацією «Кубка святого Михаїла», а й як успішний підприємець щороку виступає головним спонсором цього турніру.

Турнір «А» виявився надзвичайно рівним за складом, беззаперечного фаворита важко було і назвати. Потужно стартував майстер ФІДЕ Олександр Федів – 6 очок у семи турах. Здавалося, у короткій турнірній дистанції цього «почину» вистачить для загальної перемоги, принаймні для призової трійки. Але в чотирьох заключних турах Олександр загальмував, здобувши лише 1,5 очка. Цим скористалися конкуренти — виноградівець Сергій Русанов та мукачівець Василь Гуйван, які на фінішній прямій спромоглися наздогнати лідера. Усі троє набрали по 7,5 очка, але кращий коефіцієнт забезпечив «срібло» Сергію Русанову, а «бронзу» — Василю Гуйвану.

Перемогу ж святкував Андрій Вачиля. Молодий мукачівець увесь турнір тримався, мовити б, у тіні. Але потужним фінішним спуртом – чотири перемоги поспіль – обійшов усіх конкурентів і з 8 очками став володарем кубка. Заслужений успіх перспективного шахіста!

У турнірі «Б» переміг юний вихованець Мукачівської ДЮШаК Олександр Решетар.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp