Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Дві бригади швидкої приїхали із запізненням" - про смерть 14-річної закарпатки

1 грудня 2015 р., 15:20

У школі уже другий день усі на ліках, переживають за батьків померлої дівчинки

Нагадаємо, що у понеділок, 30 листопада, в школі села Бедевля, що на Тячівщині, трапилось непоправне. Дев’ятикласниця втратила свідомість і вже не прийшла до тями.

Повернути до життя 14-річну ученицю, яка втратила свідомість у класі, намагалися сільський фельдшер, медсестра, дві бригади "швидкої" і реаніматологи. Але врятувати її не змогли.

Трагедія сталася в селі Бедевля Тячівського району Закарпатської області. Село немаленьке, більше п'яти тисяч жителів, тут не всі навіть один з одним знайомі. Але звістка про смерть 14-річної учениці дев'ятого класу місцевої школи Віти Михальчич рознеслася моментально.

- Це сталося з самого ранку, як тільки ми почали збиратися на уроки, - розповідають шоковані однокласники загиблої. - Вітка увійшла в клас, хотіла повісити курточку на вішалку - і впала непритомна. Відразу ж покликали медсестру, всі навперебій разом з вчителями кинулися телефонувати в "швидку". Викликали і нашого фельдшера.

Кажуть, дві бригади "швидкої" приїхали із запізненням. До цього часу допомогти Віті намагалися шкільна медсестра і сільський фельдшер. Приїхавши медики відразу приступили до реанімаційних заходів, а потім відвезли дівчинку в реанімацію. Але лікарі виявилися безсилими - Віта померла.

Про те, що у Віти вроджений порок легких, знали багато - дівчина часто лежала в лікарні, лікувалася. Але ніколи не втрачала свідомість в школі - мабуть, коли погано себе почувала, просто залишалася вдома.

- Ми всі просто в шоці, для нас це величезна трагедія, - зітхають вчителі школи, де навчалася Віта. - У вівторок весь колектив йде на службу додому до батьків Віточки. Страшно уявити, в якому вони стані, це страшний удар для них. У середу Віту поховають. Вона була хорошою дівчинкою - тихою, спокійною, ніколи до неї не було претензій. Навчалася, правда, середньо, але кого це зараз турбує? Їй все намагалися допомогти - медсестра, фельдшер, над нею стояло кілька лікарів. Та все без толку. Тільки хрип було чутно.

Дітей відразу ж повели в інший клас, щоб їх не лякало видовище і запах ліків. Там і провели уроки. Школярі не можуть повірити, що їх подруга так раптово померла.

- Весь 9-й переживає, та й ми всі другий день на ліках, - зазначили "КП" в Україні" в адміністрації школи.

У свідоцтві про смерть як причину судмедексперти вказали вроджений порок легень.

Похорон дев'ятикласниці відбудеться в середу, 2 грудня. Крім Віти, в сім'ї підростає ще одна дитина.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp