Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні відсутня програма із працевлаштування неповносправних верств населення

3 грудня 2015 р., 13:49

Та немає захисту в разі необгрунтованої відмови працедавця

Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка наголошує про відсутність в країні системної програми із працевлашування неповносправних верств населення.

«Держава має переглянути механізм співпраці із роботодавцями щодо працевлаштування інвалідів. Сьогодні підприємству простіше заплатити штраф, який майже завжди дорівнює розміру річного окладу неповносправному працівникові, аніж повноцінно прийняти інваліда на роботу. Крім того, самі інваліди зазначають, що, в разі працевлашування, вони автоматично втрачають низку соціальних пільг, що робить цей процес апріорі невигідним», - зазначає Микола Кукуріка.

Також голова Партії Пенсіонерів вважає, що для роботодавців потрібно розробити адекватну систему преференцій у випадку працевлаштування інваліда та підняти розмір штрафу, якщо роботодавець ігнорує законне право людей з особливими потребами, - йдеться у повідомленні прес-служби Партії Пенсіонерів України.

«Як демонструє судова практика, сьогодні роботодавець може досить легко уникнути відповідальності, просто демонструючи у нормативних актах наявність вільних робочих місць для інвалідів та скеровуючи документи у відповідні інстанції. Однак відсутність чіткої та оперативної реакції держорганів, зокрема Фонду соціального захисту інвалідів, перетворює навіть найбільш порядних роботодавців на злочинців», - наголосив голова Партії Пенсіонерів.

Нагадаємо, сьогодні 3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день інваліда. Середній розмір пенсії у зв’язку з інвалідністю станом на 1 листопада становить 1497, 93 гривні, для інвалідів війни – 3653,76 грн.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp