Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Дорога життя" відзначила День людей з інвалідністю (Фото)

4 грудня 2015 р., 11:03

З почесними гостями та добрими друзями

1992 року Генеральна Ассамблея ООН оголосила 3 грудня «Міжнародним днем інвалідів». Це не свято, це день, який вчергове нагадує суспільству про необхідність досягнення повного забезпечення рівних прав людей з інвалідністю та їхньої участі в житті суспільства.

Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» традиційно у цей день організовує ряд заходів, в якому беруть активну участь і самі вихованці закладу, і їхні батьки, і представники державних та громадських організацій. Розпочалося відзначення у самому Центрі, де з самого ранку був оголошений День відкритих дверей. Сюди завітало чимало почесних гостей, добрих друзів та благодійників з теплими словами підтримки та подарунками. Серед них особливо бажаним гстем був колишній Ужгородський міський голова Степан Сембер, котрий 1999 року доклав чимало зусиль, аби цей заклад був відкритий.

У ЗОШ №8, де навчаються декілька вихованців «Дороги життя», в класах пройшли уроки доброти. Працівники закладу також виступили перед слухачами курсів підвищення кваліфікації в Закарпатському інституті підвищення післядипломної педагогічної освіти. У фойє Ужгородської гімназії була розгорнута фотовиставка «Радіємо життю, плекаємо надію» із міста-побратима Корвалліса (штат Орегон, США), де можна побачити, як живуть люди з інвалідністю в цьому місті.

Цього дня на вихованців, їхніх батьків та працівників Центру також чекала велика концертна програма. Невеличкий концерт був показаний у приміщенні «Дороги життя», а згодом вихованців з батьками запросили в актову залу Ужгородського коледжу мистецтв, де студенти підготували для них цікаву програму. Ввечері чудовим останнім акордом цього дня став благодійний виступ відомого камерного хору «Кантус».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp