Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський ліс - справжня гордість і тривожна небезпека (ФОТО)

1 травня 2014 р., 12:14

Цінний ліс несе у собі небезпеку для працівників. Охорона праці - на порядку денному в управлінні лісового та мисливського господарства Закарпаття.

Одним із найбільших багатств, якими наділена наша держава є ліс. А на Закарпатті, як відомо, ліси займають більш як половину його території. Тому, без перебільшення, можна сказати, що справжньою гордістю нашого краю є лісові ресурси. Саме в Закарпатській області сконцентровані найбільші в Україні запаси цінних хвойних та твердолистяних порід. 



Ну, а для збереження лісових ресурсів їх примноження та раціонального використання потрібні дбайливі господарі. Саме такі люди працюють у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Приділяють тут велику увагу не тільки виробничим показникам, але й охороні праці. Адже, небезпечних виробничих факторів у лісовому господарстві не менше, ніж у будь-якому іншому. Як і на іншому виробництві, у лісгоспах є устаткування, машини й механізми підвищеної небезпеки. І за усім потрібне, як кажуть, пильне око... 

З огляду на це, 30 квітня на базі Підполозянського лісництва ДП «Воловецький лісгосп» відбулася нарада-семінар з нагоди Всесвітнього дня охорони праці. Варто зауважити, що такі зустрічі вже стали доброю традицією, і цьогорічні господарі з великою гостинністю зустрічали всіх представників лісгоспів області. 

Розпочалась нарада-семінар із вітального слова заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Кия. Він зазначив, що за сумною статистикою по Україні виробничий травматизм у галузі лісового господарства серед інших галузей економіки стоїть чи не на одному з перших місць. Тому, особливу увагу під час роботи з працівниками лісгоспів треба приділяти саме цьому питанню, нагадуючи їм про безпеку праці та вимагаючи від підлеглих знання основних інструкцій з охорони праці у лісозаготівельній галузі. Як свідчать дані, майже у 80-ти відсотках нещасних випадків виробничого характеру, які трапилися в області за минулий рік, їх головною причиною є людський фактор, тобто нехтування загальними правилами охорони праці та безпеки життєдіяльності. 


Також, Василь Кий зазначив, що у всіх лісогосподарствах краю має бути дієвий контроль за додержанням працівниками технологічного процесу, а виконання робіт має здійснюватись відповідно до вимог нормативних актів з охорони праці. Окрім цього він наголосив, на те, що всі працівники лісгоспів мають пройти професійне навчання та перевірку знань з охорони праці. 

Сподіваємось, що усі зауваження будуть виконані, працівники будуть і в подальшому неухильно дотримуватися вимог нормативних актів з охорони праці, а виробничі процеси будуть проводитися без травмування людей. 

Ну а далі, директор Воловецького лісгоспу Ігор Щербей організував для учасників екскурсію по території лісництва та цеху з переробки деревини, який знаходиться на території Підполоззя. Не забули лісники й про культурне збагачення – всі присутні могли ознайомитися з місцевою пам’яткою культури – бункером лінії Арпада. 

Кульмінацією робочої зустрічі стало нагородження Дмитра Зейкана та Василя Ляха подякою Голови Державного агентства лісових ресурсів України. Також було визначено переможця огляду-конкурсу з охорони праці за підсумками 2013 року. Ним став колектив державного підприємства «Мокрянське лісомисливське господарство».
Закарпатське обласне управління лісомисливського господарства
Іван Іванович 30.06.2014 17:32 IP: 12.70.43.195
Вся проблема у директорі держлісгоспа бо зробили собі кормушку ЩЕРБЕЙ ІГОР із своім братом ЩЕРБЕЙ МИРОСЛАВ без взятки навіть і говорити не хочуть гнати іх давно пора із района регіонали недобиті.Лісників як биків в Ужгород на АНТИМАЙДАН зганяли за таке вже давно сидіти мали а вони ще на посадах сидять.СмЕрть ЩЕРБЕЯМ гнобителям Воловецького району!!!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp