Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якщо закарпатець заповів свій спадок іноземцю

9 грудня 2015 р., 19:26

Цікава інформація від закарпатських податківців

Іноземець (нерезидент), який успадкував землю від резидента (громадянина України), зобов’язаний сплатити податок з отриманого доходу у вигляді успадкованого майна.

Ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права), якщо база оподаткування для місячного оподатковуваного доходу не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (1218 грн у 2015році). Якщо база оподаткування, перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, до суми такого перевищення застосовується ставка 20 відсотків.

Варто взяти до уваги, що дохід, отриманий з джерелом його походження з України, – це будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності на території України, її континентальному шельфі, у виключній (морській) економічній зоні, у тому числі, але не виключно, дохід у вигляді спадщини (п.п. «е» п.п. 14.1.54 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Особою, відповідальною за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємць-нерезидент, який отримав спадщину, повідомляє Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Спадкоємець-нерезидент, який отримує на території України спадщину, сплачує податок на доходи фізичних осіб, через банківські установи до бюджету до отримання свідоцтво про право на спадщину, за місцем нотаріального оформлення такого свідоцтва (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори).

Нотаріус видає спадкоємцю-нерезиденту свідоцтво про право на спадщину за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку з вартості об’єкта спадщини.

Нагадаємо, що оподаткування доходу, отриманого платником податку – нерезидентом в результаті прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав, регулюється ст. 174 Податкового кодексу України.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp