Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Києві та Харкові затримали російських диверсантів

10 грудня 2015 р., 14:43

Пізно ввечері 9 грудня 2015 року у результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у низці міст України, у тому числі й в Києві.

Для дестабілізації ситуації в країні диверсанти планували вчинити терористичні акти в Києві та Харкові.

Затримано трьох громадян Російської Федерації і трьох громадян України у Києві та одного в Харкові. Восьмий член ДРГ – керівник угрупування – чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу “Альфа”,і був знешкоджений. Один із бійців спецпідрозділу,учасник багатьох бойових операцій у районі АТО, потім помер у лікарні, стан другого стабільний. Під вогнем співробітники “Альфи”спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, семирічну дитину і лише потім завершили штурм озброєного злочинця.

Оперативно-слідчі дії тривають. На цей момент вилучено великий арсенал зброї. Лише в помешканні, де переховувався керівник ДРГ, виявлено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, понад сорок гранат та більше ніж дві тисячі патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження, підроблені документи.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за статтями 258 і 258-3 Кримінального кодексу України.

Прес-центр СБ України

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp