Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині стартувала боротьба за 25 тисяч

2 травня 2014 р., 11:07

На Берегівщині варять найкращий бограч

1 травня, на території відомого комплексу «Термальні води Косино», що розташований у с. Косонь Берегівського району, стартував колоритний II Чемпіонат бограча. Команди взялись до делікатної справи вже з самого ранку. 



По-перше, потрібно відзначити гостинність комплексу та вихованість персоналу, який завжди готовий стати у поміч: починаючи від допомоги під час паркування і закінчують можливістю надання першої медичної допомоги. А екстер’єр, комфортні умови, внутрішні краєвиди, автентичні колоритні об’єкти змушують зупинятися, аби роздивитися детальніше чи зробити фото на пам'ять майже на кожному кроці. Загалом на території комплексу можна було зустріти охочих скуштувати смачнючого бограчу та заодно оздоровитися у термальних купальнях з найрізноманітніших областей України (Київщина, Донеччина, Житомирщина, Львівщина, Івано-Франківщина), а також навідались на Берегівщину туристи з сусідніх Угорщини, Словаччини. Участь у гастрономічному змаганні взяли 10 команд із різних куточків Закарпаття: «Цімбори» (Ужгород), «Club Thermal Peregium» (Берегово), «Під дубом» (с. Холмці, Ужгородського району), «Барбекю на замовлення» (с. Сторожниця, Ужгородського району ), «Квітка» (с. Голубине, Свалявського району), «Рога і копита» (с. Балажер, Берегівський район), «Кленовець» (с. Кленовець, Мукачівський район), «Бар Сабіна» (с. Рафайново, Берегівсьикй район), «Кодекс» (Ужгород), «Дубей» (с. Баранинці, Ужгородський район). Тож, дегустувати тут є що! Нагадаємо, минулорічним переможцем чемпіонату став колектив з Берегівщини «Бар Сабіна», яки і отримав головний приз змагань – 25 000 гривень та кубок! 



Сума цьогорічної нагороди не змінилася. Кожна команда-учасниця протягом дня мала зварити 150 л бограчу, а за два дні кулінарних перегонів для відвідувачів термального комплексу приготують понад 3000 л цієї ароматної страви угорської кухні. Усі колективи мали свої особливості у приготуванні запашної страви: хтось варив її із м’яса дикої козулі, інші – додавали багато паприки в суміші з іншими видами перцю, треті – використовували в рецепті різні види м’яса (баранина, свинина, телятина, яловичина). А команда з Берегова додала родзинки своєму бограчу завдяки маринованому на пиві кабанячому м’ясі! Деякі колективи навіть додавали у казани, де варився суп декілька літрів вина – для особливого аромату, а ще радили включити до рецепту бограча важливий елемент – закарпатську фіглю. Запивати ж ароматну страву радили вином чи традиційною паленкою на фруктах. Численні гості комплексу та професійне журі чемпіонату оцінюють бограч за певними параметрами: подача страви, її вигляд, аромат, смак, гострота, післясмак. Балів додавав і загальний вигляд учасників команди та презентація. Відвідувачі обирають улюблену команду за допомогою спеціальних карток. Звісно, бограчеве меню не було основним: на пательнях шкварчали ковбаски, шашлик, картопля, лангоші, кремзлики, а у ролі обов’язкової другої страви учасники чемпіоната пропонували: боб-гуляш, банош. 



Та, окрім дегустації духмяного бограчу та інших смачнючих страв, гості «Термальних вод Косино» ніжаться у комфортних купальнях, засмагають, отримують сеанс масажу, фотографуються, а діти також мають безліч розваг – для юних відвідувачів тут збудовані спеціальні басейни, спортивні майданчики, ігрова кімната та доступний безкоштовний аквагрим. Колоритну атмосферу доповнюють музики та танцюристи у народних костюмах. Переможців Чемпіоната бограча мають оголосити 2 травня, адже гастрономічне свято тут продовжиться і завтра! Ціна за вхід -120 грн, у цю вартість входять 2 години відпочинку на території комплексу і порція ароматного бограчу від професіоналів. Також на території діє безкоштовний WiFi.

beregszasz.com.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp