Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді тепер є міні-скульптура присвячена боротьбі зі СНІДом

10 грудня 2015 р., 20:33

Її відкрили на Київській набережній.

Сьогодні в Ужгороді на Київській набережній відкрили пам’ятний знак, присвячений боротьбі з СНІДом. Міні-скульптура виконана у вигляді стрічки – світового символу намагання людства подолати невиліковну хворобу.

Ініціатором створення скульптури було Закарпатське благодійне товариство мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

«Ужгород – така негласна столиця скульптур. Ми шукали щось специфічне, що відображало б те, що є в Ужгороді і в Україні. У даному випадку це специфічне не зовсім радісне і позитивне – це проблема. Це епідемія ВІЛ/СНІДу. Ми прийняли рішення якось відобразити це у вигляді такої міні-скульптури, яка би нагадувала, що це реальність», – сказав керівник благодійної організації «Закарпатське благодійне товариство мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Андрій Дем’яненко.

Організатори відзначили, що ідея відкриття пам’ятника з’явилася уже давно, але кілька років тому на заваді її реалізації стала тодішня влада.

Головна мета скульптури – привернути увагу до боротьби зі СНІДом, нагадати кожному, що ця проблема все ще досить гостра, а від хвороби з кожним роком помирає все більше закарпатців, - інформує ZIK.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp