Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді з’явився пам’ятний знак "Стрічка Мура" (Фото)

12 грудня 2015 р., 18:03

Символ надії

Днями, на Київській набережній в Ужгороді, поблизу Закарпатського обласного музично-драматичного театру, відбулось відкриття міні-скульптури у вигляді «стрічки Мура», - повідомляє "Закарпаття онлайн".

Ініціаторами відкриття міні-скульптури є БО «Закарпатське благодійне товариство мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»,Ужгородське міське управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді та Центр з профілактики та боротьби із СНІДом.

{g}

Присутні підкреслили важливість даного питання і зазначили, що такими акціями хочуть привернути увагу до людей, які борються чи побороли дану хворобу.

Стрічка Мура з початку 2000 року є офіційним символом боротьби зі СНІДом та підтримки людей, котрих торкнулася ця проблема. Пам’ятний знак символізує надію, що епідемія ВІЛ/СНІДу в Україні буде зупинена та скорботу за людьми, які померли від СНІДу. Автором міні-скульптури став випускник Закарпатського художнього інституту – художник-коваль Юрій Іванович Ленько.

Кошти на виготовлення міні-скульптури були надані Всеукраїнською громадською християнсько-просвітницькою організацією «Нова Надія».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp