Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У селі Довге батьки не відпускають дітей до школи через гостру інфекцію

13 грудня 2015 р., 15:32

Діти щодня повертались додому з головним болем та нудотою

Ось уже третій тиждень не вщухають пристрасті в загальноосвітній школі села Довге на Іршавщині.

Справа в тому, що там батьки масово відмовляються відпускати своїх дітей до школи і як результат — в окремих класах під час занять присутні менше половини учнів, а в деяких навіть 2-3 школярів замість 20.

Причина, яка спонукає батьків до таких радикальних дій – більш ніж серйозна: за останні 2 тижні тут зафіксовано аж 7 випадків захворювань на гепатит А (хворобу Боткіна), - інформує видання Іршава онлайн.

Тож хвилювання дорослих за своїх дітей цілком зрозумілі, так як це гостре інфекційне захворювання, зараження яким відбувається через їжу, заражену воду і контактно-побутовим шляхом. Тож якщо вже вірус потрапив до школи, в якій навчається більше 700 учнів і призвів до такої кількості заражень, спокійним не може залишатись ніхто. Хіба що керівництво школи та району, які з перших випадків захворювань заспокоюють батьків і кажуть виключно про паніку. Але цифри говорять самі за себе.

Як повідомили батьки, минулої неділі адміністрація школи навіть зібрала загальношкільні збори. Та, на здивування батьків, мова йшла не про ситуацію з гепатитом, а про «якесь об’єднання шкіл». А всі питання стосовно цієї захворюваності завершувалися відповідями керівництва «не треба робити паніку», «все нормально».

Що ще більше обурило дорослих, так це «профілактичні» заходи, до яких вдалися в школі. Замість того, щоб закрити навчальний заклад хоча б на кілька днів і обробити всі приміщення та коридори, тут посилено обробляють хлорованими дезінфікуючими засобами лише ті кабінети, в яких навчалися діти, що захворіли. При чому обробляють ввечері, а зранку учні змушені навчатися в тих кабінетах, які ніяк не встигають провітритися за 1-2 години. Діти скаржаться вдома після уроків на головні болі, нудоту вже від сильного хлорованого запаху в класах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp