Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розпочали пілотний проект

14 грудня 2015 р., 15:24

Заради здоров’я дітей

На Закарпатті комплексні послуги для дітей з особливими потребами та дітей груп ризику стають ближчими та доступнішими. У нашому краї, як і ще в трьох областях України, впроваджується система раннього втручання.

Фахова робота у нас проводиться Ужгородським медико-соціальним реабілітаційним центром «Дорога життя». Наразі в області нараховується 6 093 дітей з інвалідністю.

Довідково: Раннє втручання – це комплексна система послуг допомоги дітям з порушеннями розвитку чи ризиком їх виникнення. Раннє виявлення, своєчасне реагування та надання професійної допомоги як дитині, так і батькам, дозволяє знизити рівень інвалідизації дітей та звести до мінімуму прояви певних порушень. Ця практика вже давно діє у світі (США, Португалія, Німеччина та ін.) «Втрутимося в хворобу швидше, ніж вона втрутиться у наше життя» - так звучить слоган раннього втручання.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp