Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чому словаки повільно пропускають вантажівки із Закарпаття?

17 грудня 2015 р., 13:35

Черга стає все більшою

На сьогоднішній день керівництвом Закарпатської митниці ДФС вживаються максимально оперативні заходи з усунення черги на кордоні.

– До завершення дня словацька сторона пообіцяла для обстеження вантажівок застосовувати ще один мобільний сканер й збільшити пропускну спроможність пункту пропуску, – зазначає, підсумовуючи результат наради, яка проходила сьогодні в пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», Володимир Колесніков – начальник Закарпатської митниці ДФС.

Серед основних причин, що призвели до значного накопичення вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» є той факт, що скупчення транспорту викликає значна витрата часу на обов’язкову процедуру сканування при в’їзді у Словаччину, яку проходять усі без винятку вантажівки. Наразі сканування здійснюється однією рентгенівською установкою, пропускна спроможність якої обмежена, - повідомляє Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

На скупчення вантажівок впливає й те, що більшість суб’єктів ЗЕД та перевізників намагаються виконати контракти до завершення поточного року. Також у перевізників закінчуються відповідні міжнародні дозволи для проїзду територією Угорщини. Таким чином, вони обирають словацький напрямок, де такі дозволи проїзду не потрібні.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp