Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як просувається справа Ващука в суді?

18 грудня 2015 р., 08:41

А справа така:

Інформуємо колектив Ужгородського національного університету про те, що чергове засідання суду у справі «Ф.Г. Ващук проти МОН України» перенесено на 25 січня наступного року на прохання позивача. У зв’язку з поширенням Ф.Г. Ващуком тези про «проведення виборів ректора всім колективом, що передбачено новим законом про вищу освіту» як основний мотив подання позову, наводимо витяг із позовної заяви вказаного вище громадянина до Шевченківського районного суду (дослівно):«Прошу:

2. Визнати контракт № 1-27 від 24 листопада 2012 року укладений між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту та громадянином Ващуком Федором Григорійовичем діючим.

3. Рішення в частина поновлення Ващука Федора Григорійовича на посаді ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» допустити до негайного виконання».

Під час судових засідань позивач робить спроби довести, що заява про звільнення була написана під тиском. Для цього Ф.Г. Ващук наводить публікації та фотоматеріали з Інтернет-видань, які (дослівно) : «… чітко передають всю напруженість і емоційність ситуації, на деяких світлинах видно, як агресивно настроєний натовп людей, серед яких не тільки студенти, а й незнайомі люди, в тому числі в камуфляжній формі буквально насильно пропонують мені лист паперу і ручку, вимагаючи написати заяву про звільнення, у руках «активістка» тримає скотч, яким погрожує мені насильницькими діями: примотати до стовпа, щоб добитися бажаного…».

Надалі позивач переконує, що дізнався про своє звільнення випадково у Києві, в усній формі: (дослівно) «звільнення не відбулося, адже я не залишив роботу, нікому не передавав справи, я був у відпустці від роботи як ректор УжНУ, поклавши свої обов’язки на проректора… ».

Вважаємо своїм обов’язком, враховуючи інформаційну війну, яку розгорнуто проти УжНУ, і надалі спростовувати недостовірні факти, наклепи проти колективу нашого університету.




Ужгородський національний університет

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp