Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Благодійники здійснили мрії особливих діток з Ужгорода

18 грудня 2015 р., 10:00

У рамках святкового заходу.

У четвер, 17 грудня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського за підтримки благодійного центру “Спаси і сохрани”, що діє при православному Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода відбулися дві акції присвячені до дня святого Миколая.

В післяобідню пору, волонтери центру відвідали Виставкову залу Закарпатського музею народної архітектури та побуту, де проходило відкриття виставки робіт митців-аматорів активних інвалідів Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» у рамках благодійно-мистецької акції «Світ без меж». За сприяння благодійного центру “Спаси і сохрани” для понад 50 осіб був підготовлений смачний обід.

А вже ввечері безпосередньо у благодійному центрі відбувся захід присвячений дню святого Миколая: «Всі разом – подаруємо дітям свято». Більше місяця у інтернет-просторі тривала акція щодо здійснення побажань дітей з особливими потребами, вихованцями МСРЦ «Дорога життя». За активної участі мешканців міста цього року вдалось втілили в життя мрії 82 дітей.

Участь у святі для дітей з обмеженими фізичними можливостями взяло соборне духовенство, на чолі з настоятелем протоієреєм Димитрієм Сидором, дітки з фізичними вадами, їхні батьки, а також керівник центру «Спаси і сохрани» Марія Гичка-Сидор.

Як і годиться, урочисте дійство розпочали з молитви і благословення дітей, після чого дітки проспівали улюблену пісню «Ой, хто-хто Миколая любить» і до них вийшов святий Миколай, роль якого зіграв священнослужитель собору протоієрей Іоанн Фечко.

Після миропомазання дітей розпочався етап майстер-класу: за допомогою волонтерів хлопчики й дівчатка із захопленням виготовляли сніговичка, який опісля залишився їм в подарунок. Особливої атмосфери протягом заходу надавала гра струнного квартету “Dolce Vita”.

Відтак усі діти отримали довгоочікувані подарунки і пригостились солодощами і фруктами за дружнім столом.

{g}

Ольга Палош, спеціально для mukacheve.church.ua



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp