Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка не дала збагатитися шахраю (ФОТО, ВІДЕО)

18 грудня 2015 р., 15:40

Бог дав їй не повірити пройдисвіту.

80-річна жителька Воловця пані Агнеса не повелась на казочки псевдо-слідчого про затримання її сина й зберегла 5000 гривень, які зібрала на свій похорон. Шахраї сказали, що у її сина проблеми, а вона не повірила і тепер проблеми у шахраїв.

    

За свої 80 з гаком років жителька Воловця пані Агнеса ні разу не брала і не давала хабарів. І ця звичка нещодавно врятувала їй всі заощадження.

На домашній телефон волівчанки зателефонував невідомий. Представився слідчим міліції з Ужгорода. Сказав, що син жінки побився з чоловіком, поламав його дорогоцінну апаратуру на 40 тисяч. Ці гроші треба віддати, інакше тюрма – від 6 до 8 років!

Запитав, чи має жінка таку суму. Бабуся відповіла, що назбирала собі на похорон 5000 гривень. Псевдо-слідчий погодився на цю суму.

- Голос у нього був такий солідний, як у справжнього міліціонера, - розповідає пані Агнеса. – Я спершу йому повірила, хоча й знала, що мій син ніколи нічого поганого не робив.

Далі дали трубку «синові». Той нічого не говорив, лише стогнав дуже. Але переляканій жінці здалося, що це її син…

- Він стогне, а я питаю: Вітя, що з тобою?! Він нічого не говорить, лише стогне, - каже жінка.

- Робіть щось, бо син сяде в тюрму, - тиснув на збентежену матір псевдо-слідчий. Сказав записати номер рахунку, на який слід переказати 5000 гривень.

- Коли я йшла за листком і ручкою, аби записати номер картки, то просила Бога: дай мені Духа святого, щоб підказав, як я маю діяти... І тут мені в голову думка прийшла - подзвони сину, подзвони сину! Ну, я зразу не подзвонила, а принесла той листок. Він мені диктує, я пишу номер. Написала і сказала: дайте мені, будь ласка, поговорити ще раз з сином, бо мені здається, що то голос не мого сина. Коли я це сказала, він зразу кинув слухавку, - продовжує свою розповідь жінка.

Матір відразу зателефонувала сину в Ужгород. Той саме гуляв по набережній. Сказав, що з ним усе добре. А її обдурили…

- Я така рада, що мій син здоровий, що все добре. Люди добрі, я вас прошу: не вірте їхнім словам. Зверніться до Господа Бога, до Духа святого і вам підкажуть, як маєте діяти, - підсумовує закарпатка.

Правоохоронці радять в таких випадках відразу телефонувати до поліції і заявляти, що вас хотіли обманути чи вимагали хабар.

Як розповів начальник Воловецького відділення поліції Роман Іваникович, на Воловеччині подібні випадки трапляються і не всі закінчуються щасливо.

- Я прошу усіх закарпатців не вірити шахраям. Не перераховуйте гроші, а відразу повідомляйте про такі факти в правоохоронні органи: поліцію, прокуратуру, СБУ, - наголошує Роман Іваникович.

Телефонних шахраїв, які ледь не видурили від воловецької пенсіонерки останні гроші, розшукує поліція. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Наша героїня пані Агнеса тепер розповідає про те, що з нею сталося, усім родичам, знайомим, подругам. Застерігає, аби ті не попалися на гачок аферистів.






























Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Ваня 18.12.2015 21:03 IP: 175.228.179.94
І звідки вони знають що вона жінка, матірь, є син, старший, немає його рядом?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp