Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто привласнив 6 гектарів землі навколо "Кірпічки"?

21 грудня 2015 р., 08:48

Чекаємо на забудову території?

Журналісти видання «Кавіль Ньюз» стежили за марафонами влаштованими на честь того, що відбувається з озером, яке розташоване на лівобережній частині міста. Нагадаємо, що у вересні цього року активісти намагалися звернути увагу громади на тотальну забудову цієї частини міста.Але, ніхто навіть і не згадав про те, що 6 гектарів навколо озера, все ж таки, здали в оренду підприємцям-волинянам. А саме ТОВ «УЖГОРОД МАРКЕТ». Це підприємство значиться серед суб’єктів речового права на земельну ділянку.

Оформили угоду влітку 2015 року. Ось, як виглядає ділянка, що належить новій фірмі на кадастровій карті.

Що ж це за фірма?

ТОВ «УЖГОРОД МАРКЕТ» фігурує в мережі з 2003 року. Директором компанії колись значився такий собі Пушавер Мирослав Миронович. Людину з таким ім’ям ми відшукали в Державній фіскальній службі – працівник у них значиться на посаді державного інспектора відділу митного оформлення №3 митного посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС. У 2015 році він задекларував 42 тисяч гривень доходу.

Раніше «Ужгород маркет» займалвся оптовою торгівлею палива, відомості про це можна відшукати в інтернеті.

Керівники цієї компанії ледь не щороку змінюються, але завжди одні й ті ж люди, що значилися директорами в ТОВ «УЖГОРОД МАРКЕТ», згодом вспливають в компаніях, що так чи інакше займаються подібним – нафтою.

Наприклад, Олексин Роман Васильович значився директором «Ужгород Маркету», а потім, значиться керівником у корпорації «Західна нафтова група-карпати».

Сьогодні ж компанія «Ужгород маркет» може будувати, здавати в оренду майно, організовувати будівництво, і займатися неспеціалізованою торівлею, але основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Серед засновників цього підприємства значаться підприємці з Луцька: Юраш Світлана Володимирівна, Котик Сергій Юрійович та ще одне підприємство ТОВ «ВВ».

Спершу розповімо про фізичних осіб, а потім про підприємство.

Хто така Юраш Світлана?

Людину з таким ім’ям і прізвищем наші колеги-розслідувачі згадують як офіційного власника фірми, що входить до групи «Континіум», покійного депутата Ігоря Єрємєєва. За дивним збігом, саме Юраш Світлана очолювала фірму, що займалася постачанням палива для АЗС, тим же, чим займалася раніше фірма, якій сьогодні віддали 6 гектарів біля озера «Кірпічки».

Хто такий Котик Сергій?

Ще один директор компанії-орендаря шести гектарів – це Сергій Котик. Людину з подібним іменем, прізвищем та по батькові ми відшукали серед ключових учасників у структурі власності банку ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень».

Сергій Котик власник 1,1% цього банку, і володіє цим відсотком також через вже згадуване підприємство ТОВ «ВВ», ТОВ «БУХАЛЬЯНС», ТдВ «Континіум-траст-компані» та інші. Слід звернути увагу, що «Континіум-траст-компані» також входила в бізнес-групу покійного нардепа Ігоря Єрємєєва, і була злісним порушником законодавства, ухиляючись від сплати податків до бюджету Луцька.

Також Котик Сергій значився і директором в черговій фірмі, що входила у бізнес-групу покійного нардепа — нею була «Конті-буд-Ужгород».

Підприємство ТОВ «ВВ»


Це підприємство також зареєстроване у Луцьку. Має статутний фонд понад 2 мільйони гривень, а це значить, що компанія не одноденка. В її склад входять вже бувалі бізнесмени, на яких зареєстрована не одна компанія. Це ще невідомі нам Колбасенко Світлана Володимирівна та Тищук Ірина Олександрівна. Всі вони – волиняни. Єрємєєв, до речі, також був звідти. І серед власників є вже відомий нам банкір Котик Сергій та директорка компанії, що займається нафтою — Світалана Юраш, власне, останні і є кінцевими бенефіціарними власниками.

За адресою, на якій має знаходитися це підприємство зареєстрована ще купа подібних підприємств і зрозуміти, чим же насправді займається «ВВ» ми не змогли.

Більше про підприємство скажуть два нових засновники — Колбасенко С.В. та Тищук І.О.

Хто така Колбасенко Світлана Володимирівна?

Перший власник ТОВ «ВВ» — Світлана Володимирівна. Вона також банкір має 0.6% в тому ж банку, що і Котик Сергій «Банк інвестицій та заощаджень». Але, що цікаво, що під прізвищем Колбасенко у душках значиться вже знайоме нам прізвище Юраш. Тобто – це одна і та ж людина.

Хто така Тищук Ірина Олександрівна?

Ще один директор ТОВ «ВВ» — також власниця невеликої кількості акції того ж таки банку — 0.4%.

Тобто випливає, що усі ці засновники-директори підприємства, яке має можливість забудувати озеро – власники частки в одному і тому ж банку.

Окрім цього Тищук Ірина є Членом Наглядової ради ПАТ «Житомирмолоко». Вона ж значиться і серед засновників Луцької компанії «Альфа вест ойл груп» — цю компанію також пов‘язують із покійним нардепом Ігорем Єрємєєвом. Ми знайшли схему, на якій добре видно, яким чином і скільки згадувані бізнесмени мають % банку.

Сам же «Банк інвестицій та заощаджень», в якому є акції нових власників 6 гектарів, належить галицьким бізнесменам Степану Івахову та Сергію Лагуру – вони також бізнес-партнери Ігоря Єрємєєва.

Тож наші 6 гектарів тепер у власності бізнесменів з Волині, які входять до групи «Континіум», що була заснована покійним нардепом. Вже згодом ці люди мають право забудувати територію навколо озера.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp