Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві спортсмени боролись за Кубок Святого Миколая (Фото)

21 грудня 2015 р., 14:19

Подарунки отримали всі учасники

Традиційна першість областіта ЗЦТКЕСУМ зі спортивного орієнтування на призи від „Святого Миколая – 2015” пройшла 19 грудня в Мукачеві. Її організатором виступив Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молодіта Федерація спортивного орієнтування Закарпаття. До змагань були залучені не тільки ті, хто безпосередньо займається спортивним орієнтуванням, а й інші гуртківці центру туризму: краєзнавці, юні мандрівники, скелелази. У змаганнях взяли участь представники Виноградівського, Хустського, Іршавського, Мукачівського, Ужгородського районів, міст Ужгорода та Мукачева. Дистанції від парку Горького були прокладені аж до центру Росвигова, в залежності від віку учасники долали від 3 до 6 кілометрів. Заблукати було складно і тому переважна більшість з майже 200 учасників успішно відшукали потрібні контрольні пункти та стрімко фінішували на березі Латориці. Саме там на юних спортсменів з нетерпінням чекали батьки, тренери та подарунки від Миколая. Втім, про все по-порядку.

У категорії наймолодших дівчат всі медалі вибороли вихованці Мукачівського клубу „Товариш” (тренери Ніна Расчупкіна і Олександр Цепурдей): першою фінішувала Яна Брунцвик, слідом за нею Валерія Смочко та Людмила Калчева. Такого ж успіху мукачівки досягли і в групі дівчат не старших 12 років: чемпіонкою стала Алла Басараб, срібну і бронзову медалі вручено Ірині Розман та Олександрі Фогель. Сестри Катерина та Ніна Цепурдей впевнено перемогли відповідно у категоріях 14-ти та 16-ти річних. За Катериною з другим та третім результатами фінішували ужгородка Дар’я Морозова і Дарина Поп з Хустської райСЮТур, а Ніна на фініші випередила Ізабеллу Гранчак, з села Кам’яниця Ужгородського району та Вероніку Гуснай, з обласного центру.

{g}

Серед наймолодших хлопчиків найшвидшими виявилися ужгородці: переміг Валентин-Крістіан Вішколц з ЗОШ № 2 КСО „Максимум” (тренер Фечо Георгій), а другим прибіг Олександр Халахан з клубу „Траверс” (тренер Марія Семенюк). Нагороду за третій результат отримав п’ятикласник Мукачівської ЗОШ № 1 Максим Богатов. Переможцем серед дванадцятирічних став мукачівець Олександр Попович із ЗОШ № 13, його товариш по клубу Олександр Майоров, що навчається у другій одинадцятирічці, вперше став бронзовим призером обласних змагань, а срібну медаль вручено Євгену Ширилу – гуртківцю Іршавської станції юних туристів (тренер Іван Жідов).

Ще одну відзнаку Іршавському району приніс довжанин Олег Боднар (керівник гуртка Ольга Боднар), який здобув бронзову медаль у змаганнях серед чотирнадцятирічних спортсменів. А кращі результати у цій віковій категорії показали вихованці Георгія Феча із спортклубу „Максимум” Андрій Василина і Дмитро Яцкулинець з ОДЮСШІ. Найшвидшим серед шістнадцятирічних учасників виявився кандидат у майстри спорту студент першокурсник з Природничого коледжу УжНУ Станіслав Паламарчук (КСО „Максимум”). Друге місце зайняв Артур Сватко з Мукачівської ЗОШ № 1, а третій результат у Євгена Захарова – скелелаза, що займається в ПАДІЮНі у пригодницькому клубі „Lynx” під керівництвом Олесі Монич.

Серед чоловіків першими розплутали складне мереживо міських вулиць Сергій Расчупкін (клуб „Товариш”), Олександр Касьянов та Французов Владислав обоє в минулому вихованці клубу „Товариш”, а нині представляють КОДЮСШ „Спартак” (КСО „Максимум”), а серед жінок кращі результати у Ніни Расчупкіної, Ірини Пренделович та Вікторії Калинич (ОДЮСШІ з Ужгороду).

На фініші сувеніри від Святого Миколая та Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді отримали всі учасники, незалежно від зайнятих місць, а призери, крім медалей і дипломів від обласного спортуправління, отримали ще й призи відСвітлани Величко – представника компанії Чойс – CHOICE.

Оргмасовий відділ ЗЦТКЕСУМ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp