Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська влада привітала духовенство краю з прийдешніми святами

22 грудня 2015 р., 14:00

Представників різних конфесій вітали Москаль і Рівіс.

Напередодні новорічних та різдвяних свят керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс зустрілися представниками різних конфесій Закарпаття – єпископами та настоятелями церков.

- Радий всіх вас бачити та вітати з наступаючими святами. Це вже стало доброю традицією проводити подібні зустрічі наприкінці року, аби підсумувати пройдений шлях та обговорити проблемні питання. Ми всі стараємося жити в мирі та дружбі з усіма конфесіями краю, демонструючи власними прикладами добро, турботу та увагу. Побільше вам вірників з чистими та щирими помислами, - звернувся до присутніх Геннадій Москаль.

- Бажаю, аби всі ваші молитви допомагали Україні звестися з колін, а настанови вашим вірникам сіяли зерно правди та справедливості. Адже саме духовні лідеридопомагають зміцнювати віру, моральні принципи суспільства, - зазначив Михайло Рівіс, який вперше приймав поважне духовенство у статусі голови облради.

Зі свого боку духовенство розповіло, що докладає всі зусилля задля збереження миру та спокою в багатонаціональному Закарпатському краї. Вони зазначили, що релігійна війна страшніша за військовий конфлікт. Тому першочергово потрібно уникати міжконфесійних чвар, пропагувати слово Спасителя. Один із священнослужителів зазначив, що підтримує тісні зв’язки з луганським духовенством, які згадують Геннадія Москаля як добру та чесну людину і також передають свої вітання.

Приємно було почути, що у представників духовенства нині нема проблем на кордонні з гуманітарними вантажами, відсутні затягування прикордонно-митних процедур. Вони вкотре наголосили, що зустрічі з очільниками краю мають позитивні результати.

Принагідно духовенство висловило подяку обласній владі, що вперше день Різдва визнано вихідним. Геннадій Москаль запевнив присутніх, що так само вихідним буде і Пасхальний день.

Насамкінець зустрічі керівники краю побажали присутнім веселого Різдва та мирного Нового 2016 року. А також подякували за вагомий внесок у розвиток духовності, активне проведення просвітницької діяльності та висловили сподівання на подальшу плідну працю на благо Закарпаття.

Довідково: Сьогодні в області проживають представники понад 100 національностей, віруючі яких належать, зокрема, до 37-и віроспові­дань, течій та напрямів. Станом на 17 грудня п.р. в Закарпатській області діють 1814 релігійних організацій, з яких 1713 релігійних громад, 61монастир, шість духовних навчаль­них закладів, вісім місіонерських товариств, дев'ять релігійних братств, три центри та 14 управлінь, - інформує прес-служба Закарпатської облради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp