Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які зміни чекають на медичну галузь в Закарпатті?

23 грудня 2015 р., 16:34

Про це говорили на колегії УОЗ

23 грудня у конференц-залі обласного медичного інформаційно-аналітичного центру відбулось засідання колегії управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, на якій були розглянуті актуальні питання реформування та розвитку галузі.

Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимир МАРКОВИЧ ознайомив присутніх зі структурними та кадровими змінами, які очікують територіальний підрозділ з питань охорони здоров’я. Зокрема наголосивши, що згідно Постанови уряду № 1024 від 25.11.2015 року “Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення ” граничний норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення становить не більш як 60 ліжок. Саме із цих оптимізованих розрахунків приймався проект бюджету на 2016 рік.

«До процесу оптимізації потрібно підходити дуже виважено і вирішувати комплексно питання як соціального захисту медичних працівників, так і покращення рівня надання медичної допомоги та якості лікування. Ми будемо переглядати весь ліжковий фонд і здійснювати оптимізацію так, щоб вишукувати кошти для лікування хворих. Адже дуже гостро стоїть питання забезпечення хворих медикаментами у лікарнях. Головне завжди пам’ятати, що за цифрами стоять люди: пацієнти, лікарі, їхні родини…», - зауважив Володимир МАРКОВИЧ.

Також під час колегії виступили обласний терапевт Ольга ЧЕМЕТ, головний лікар обласного медичного інформаційно-аналітичного центру Леонід МАГАРИТА, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор СЕГЛЯНИК, голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир ТУРОК, головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А.Новака Юрій ЯЦИНА.

Після обговорення всіх питань були визначені основні напрямки удосконалення роботи галузі охорони здоров’я області та прийнято відповідне рішення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp