Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що робити,якщо опинилися у надзвичайній ситуації (ФОТО, ВІДЕО)

24 грудня 2015 р., 11:20

Тепер знають ужгородські школярі.

У сучасному світі на людей завжди і всюди "чатує" небезпека. Якщо доросла людина в такому випадку не розгубиться і прийме правильні дії, то молоде покоління цьому треба навчати. Кожен учень повинен знати де чекати небезпеки і від чого, щоб в майбутньому передбачити, запобігти та уникнути її.

 

Щоб поглибити свої знання з основ безпечної життєдіяльності, сьогодні, 22 грудня, учні 5-Б класу ліцею "Інтелект" завітали до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області.

Даний захід розпочався з цікавої та пізнавальної програми. Дітей ознайомили з пожежно-рятувальним автомобілем та обладнанням, що є на озброєнні у рятувальників. Учням роз’яснили у яких випадках застосовують гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції. Фахівці групи водолазних робіт АРЗ СП також показали дітлахам спорядження, за допомогою якого проводяться підводні та рятувальні роботи. Розповіли цікаві факти про місця для купання в місті. Саме ця інформація виявилася для учнів надзвичайно цікавою: вони навперебій задавали запитання та поглиблювали свої знання.

Професіонали групи радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення нагадали правила поведінки та дії при розбитті ртутного термометра.

Далі за справу взялися піротехніки. Вони розповіли школярам - про загрози вибухонебезпечних знахідок. Насамперед вони роз’яснили малятам що таке вибухівка, які різновиди ВНП існують та як правильно діяти у разі знаходження небезпечного предмету. Щоб діткам було цікавіше, піротехніки показали макети гранат, мін, артилерійських снарядів та інших вибухівок.

Так як вже переддень Новорічних свят, начальник групи піротехнічних робіт Сергій Шалаєнко ознайомив дітлахів з правилами поведінки з святковою піротехнікою, приділивши найпильнішу увагу піротехнічним засобам: петардам, хлопавкам, бенгальським вогням. Адже невміле поводження та використання піротехнічних засобів призводить до непередбачуваних ситуацій (мало хто знає, що ці предмети здатні розриватися в руках людини). У будь - якому випадку потрібно вивчити інструкції щодо використання цих засобів у побуті.

Діти були в захваті від почутого та побаченого, їх оченята сяяли, посмішка не сходила з вуст. А це значить, що вони ще довго будуть згадувати зустріч з рятувальниками та пам’ятатимуть ті настанови, які прозвучали для них.






У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp