Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Газпром постійно порушував контракт з Нафтогазом - АМКУ

24 грудня 2015 р., 13:31

Відомство визнало Газпром монополістом на українському ринку транзиту газу.

Російський Газпром у 2009-2015 роках постійно порушував умови контракту з Нафтогазом України. Такі попередні висновки оприлюднив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв на прес-конференції у четвер, 24 грудня.

За його словами, під час розслідування АМКУ встановив, що Газпром займає монопольне становище на ринку послуг з транзиту природного газу через Україну. Також російська компанія ігнорувала будь-які звернення про зміну умов співпраці (обсягів транзиту і вартості транзиту, - ред.) на економічно обгрунтовані і взаємовигідні.

"Ми дуже чекаємо представників Газпрому на наступні слухання у справі стосовно ймовірного зловживання монопольним становищем", - сказав Терентьєв.

Голова відомства зазначив, що слухання відбудеться о 10:00 четверга, 14 січня 2016 року. Розгляд же справи від цієї дати може забрати від кількох тижнів до 2-3 місяців - термін залежатиме від співпраці Газпрому з АМКУ.

"Можливі наслідки: зобов'язання привести діяльність у відповідність до наявної багатоскладникової конкуренції на ринку, є ймовірність накладення штрафу - до 30% обороту, пов'язаного з порушенням", - додав Терентьєв.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp