Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про що журналістам розповів Янко

24 грудня 2015 р., 17:30

На сьогоднішній прес-конференції.

Сьогодні, прокурор Закарпатської області Володимир Янко зустрівся з представниками засобів масової інформації на прес-конференції. Темою зустрічі стало реформування прокурорської системи в Україні, а також інші актуальні питання діяльності органів прокуратури.Володимир Янко повідомив журналістів, що вперше в Україні забезпечено проведення 4-рівневого конкурсного відбору керівників місцевих прокуратур на такому рівні прозорості, коли кожний громадянин мав можливість дивитися його у прямій трансляції в режимі он-лайн. До конкурсної комісії увійшли представники Верховної Ради України, прокуратури, також у якості спостерігачів були залучені представники громадських та міжнародних організацій.

Відтак, на підставі рекомендацій цієї комісії Генеральним прокурором України призначено усіх 5 керівників місцевих прокуратур Закарпатської області. Всього на посадах у місцевих прокуратурах нині працює 134 оперативних працівників, які успішно пройшли тестування для заміщення посади прокурора у відповідній місцевій прокуратурі.До того ж, прокурор області зазначив, що у зв’язку з оптимізацією структури та штатного розпису, в органах прокуратури Закарпатської області скорочено 98 посад, а з часу реформування, загалом 84. З них 61 оперативний працівник і 23 - державні службовці та службовці.Відповідаючи на запитання журналістів, щодо долі скорочених працівників, прокурор областізауважив, що частина тих, хто потрапив під скорочення пішли на роботу на митницю ДФС, прикордонну службу, дехто почав займатися адвокатською діяльністю.Наразі навантаження на прокурорів стало колосальним (у середньому один прокурор є процесуальним керівником у 150-180 кримінальних провадженнях), але Володимир Михайлович запевнив, що його підлеглі успішно справляються з роботою.Представників ЗМІ цікавило багато питань, на які прокурор дав вичерпні відповіді. 

Зокрема, запитували журналісти про хід розслідування кримінального провадження де фігурує суддя Амарович, на що прокурор області повідомив, прокуратура вже отримала результати комплексної автотехнічної експертизи і що назване кримінальне провадження наразі направлено до Генеральної прокуратури України для вирішення питання про оголошення підозри.Що стосується кримінального провадження за фактом ДТП за участі лікаря Балаж, про яке запитували журналісти, то прокуратура, як сторона обвинувачення надала суду вичерпні докази і готова до дебатів, проте сторона захисту всіляко намагається затягувати процес, заявляючи клопотання.
Відділ організації прийому громадян,розгляду звернень, запитів та зв’язківз громадськістю прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp