Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Безвізовий режим - ще не вільний шлях до Європи

24 грудня 2015 р., 19:32

Про що слід пам’ятати закарпатцям?

Перспектива скасування візового режиму між Україною та ЄС не дає необмеженої свободи для пересування по території Європейського союзу. Про це йдеться в радіоефірі видання Deutsche Welle.

Як приклад журналісти привели Молдову, громадянам якої ЄС відкрив кордони. Як повідомляє видання, для переходу кордону, при собі необхідно мати біометричний паспорт, який буде дійсний не менше трьох місяців після закінчення поїздки.

Такий паспорт коштує близько 200 євро – приблизно 25-40% середнього доходу в Молдові. При всьому цьому при перетині кордону з Євросоюзом все одно можуть зажадати додаткові документи: запрошення приймаючої сторони, авіаквитки, докази фінансової спроможності.

Трудова діяльність без дозволу на роботу в більшості країн Європейського союзу не допускається, нагадує також DW.

Крім того, не дозволяється перебувати на території ЄС понад 90 днів у кожному півріччі. А для поїздки в деякі європейські країни, наприклад, Великобританію або Ірландію, все одно доведеться отримувати візу.

Також необхідно мати медичну страховку.

Все більше експертів з Європи говорять про ймовірність того, що процес безвізового режиму для України може бути загальмований вже на рівні Ради ЄС через кризу з біженцями.

bagnet


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp