Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студентство запам’ятається закарпатці і виходом дебютної книги (ФОТО)

25 грудня 2015 р., 14:49

23 грудня у Закарпатській обласній бібліотеці відбулася презентація книжки студентки УжНУ Мирослави Гараздій

Це перша книга в серії студентської публіцистики, яка вийшла друком при редакції студентського часопису «Погляд».

 

Мирослава – студентка 4-го курсу відділення журналістики, працівник газети «Погляд» та просто красива і сором’язлива дівчина з гострим розумом, яка дивиться глибоко, відчуває душею та в змозі передати свої думки доступними словами.

На презентацію книжки завітали друзі, однокурсники, викладачі та родичі авторки. У коли найближчих людей склалася тепла та затишна атмосфера, що налаштувала усіх на позитивний лад.

Модератором заходу виступив Володимир Тарасюк, доцент кафедри журналістики, головний редактор газети «Погляд», наставник, друг та колега Мирослави. Володимир Юрійович зазначив: «Ми не кажемо, що робимо щось унікальне – лише засвідчуємо той факт, що студенти та викладачі на відділені журналістики плідно працюють! Започатковуючи серію студентської публіцистики при редакції студентського часопису «Погляд», відібрали вже випробувані часом публікації. Мирослава порушує теми, які турбують кожного з нас – не випадково на обкладинці книжки три слова: знання, патріотизм, незалежність! Мирослава як публіцист дуже глибоко мислить, порушуючи певні проблеми, вказує на можливі шляхи їх вирішення».

Затим сама Мирослава взяла слово, спершу подякувавши всім, хто допоміг їй втілити цю ідею в життя, та родині за любов і підтримку. «Висловлюю особливу вдячність Володимиру Юрійовичу Тарасюку за всебічну допомогу у виданні книжки», – зауважила Мирослава. Авторка розповіла і про назву видання: «Вона з’явилася вже наприкінці підготовки видання. Відображає, на мій погляд, основний задум книжки: «шукати нитку» – вирішувати проблеми».

Також молода авторка ознайомила присутніх із структурою видання: «За ниткою Аріадни» складається з трьох розділів, кожен з яких супроводжується спеціально підібраними цитатами відомих українських діячів.

Зі щирими вітаннями і найкращими побажаннями звернулася до Мирослави декан філологічного факультету Галина Шумицька, зауваживши: «Наші студенти дуже здібні й сміливі. Мирослава – одна із них. Вона росте у нас на очах! І нині вітаю нашу студентку з гарною та неординарною подією. Бажаю, щоб цей добрий почин став гарною традицією і поштовхом для майбутніх праць».

Проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел зазначила: «Мирославу я знаю як гарного творця цієї газети. Вона додала матеріалам «Погляду» яскравості, креативу, завдяки їй часопис став більш «молодечим». Вона заслуговує на цю книгу, адже так багато пише й гарно пише, навіть про буденне».

Модератор події запросив до слова викладачів кафедри журналістики Галину Шаповалову та Лесю Поліху. Галина Валентинівна привітала студентку із подією й зауважила, що така гарна справа є результатом тривалої роботи багатьох людей, у тому числі й викладачів кафедри журналістики та студентів, з якими Мирослава разом вчиться і працює. Леся Ярославівна виступила ілюстратором титульної сторінки. «Мені було легко працювати з Мирославою – вона дуже точна й ретельна, знає, чого хоче. Як академ-наставник 4-го курсу скажу, що пишаюсь своєю підопічною».

«Не було б спонсора – не було б і книжки», – такими словами модератор заходу запросив до слова людину «без титулів і звань» – Олександра Соломку, який профінансував видання. Говорив про знайомство з Мирославою, опісля закликав студентство «не тікати з цієї держави – працювати та творити тут!».

«Якщо будете горіти, відчувати, творити, я буду робити все можливе, аби допомагати таким, як ви. Дякую Мирославі, що звернулася до мене, дякую, що ти є».

Марія Туряниця – староста курсу та близька подруга авторки – від імені всіх одногрупників привітала Мирославу, побажавши їй творчих успіхів від усього курсу.

На завершення Володимир Тарасюк подякував батькам дівчини за те, що «виховали собі хорошу доньку, а нам хорошу студентку».

Віра Лабич для Медіацентру УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp