Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти УжНУ дарували діткам з Ужгорода і Батьова гостинці, одяг і турботу (ФОТО)

25 грудня 2015 р., 21:30

Свято приходить до всіх!

Студенти-медики влаштовували благодійний кінопоказ, організований Комітетом прав і миру Ukrainian medical students' association, для збору коштів на потреби діток.

 

21 грудня студенти передали одяг для маленьких діток, від яких відмовилися батьки, з Ужгородської міської дитячої лікарні. Наразі в палаті перебуває, на щастя, тільки одна дитина, яку готують до переведення в дитячий будинок через позбавлення батьків прав. Інших двох забрали минулого тижня їхні родичі. Дітки в палаті щотижня змінюються, кожен з них потребує хоча б найменшого забезпечення одягом, щоб продовжити життя у дитбудинку або в новій сім’ї.

На частину зібраних з акції коштів було закуплено близько 30 одиниць одягу для діток – від новонароджених до річних – і передано завідувачці відділення на використання при кожній потребі. Також для кожної дитини було придбано хатні капці та засоби особистої гігієни.

Спільно зі студентською радою УжНУ члени SCORP UMSA-Ужгород відвідали дитячий будинок у Батьові на Берегівщині. Нині там налічується 24 дитини від 3 до 16 років. Студенти в образах двох янголів та Миколая вручили діткам солодкі подарунки, а за продемонстровані таланти й розіграні сценки – призи: м’які іграшки та розвивальні ігри.

Як стверджує локальний координатор SCORP Бернадетта Алфелдій, подарунків для діток ніколи не буде достатньо чи забагато.

«Найцінніше, що ми змогли їм дати, – це любов, тепло і спілкування. Ми провели з дітьми близько трьох годин і навіть не помітили, як минув час. Ігри, ласка, турбота бодай на кілька годин – ось що справді їм потрібно. Старші дівчата знайшли з нами спільну мову, зуміли розкритися, поділитися проблемами, переживаннями, дістати наші поради і підтримку. Малюки відчули себе потрібними і ні на мить не відходили від студентів. Я вдячна голові студради УжНУ Івану Грабу за можливість долучитися до цієї поїздки та спільними силами подарувати дітям свято», – прокоментувала дівчина.

Оксана Пітра, Медіацентр УжНУ

Фото Євгена Оборевича



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp