Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці з особливими потребами створюють красу власноруч

26 грудня 2015 р., 10:40

Вихованці "Дороги життя" натхненно створюють шедеври.

На благодійних заходах, виставках, концертах часто можна побачити надзвичайно гарні вироби: свічки, декоровані пляшки, вишивки бісером тощо. Усе це зроблено руками вихованців Медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя». 

Трудовий реабілітолог Центру Габріелла Фекете-Грецька розповідає, що і для неї, і для її підопічних – дітей з особливими потребами – кожен витвір, що робиться власними руками, це крок уперед, це перемога, яка надихає на подальшу роботу. І дійсно, в Ужгороді, та й в області, вироби вихованців «Дороги життя» вже добре знають і цінують. Гарні різнокольорові свічки, розфарбовані корзини, мило, яке приємно взяти в руки, декоровані пляшки, різноманітні квітки з тканини – такий неповний перелік робіт вихованців закладу. На будь-якому благодійному закладі вони розкуповуються миттєво, адже багатьом хочеться мати в себе таку гарну річ. Габріела прагне навчити своїх підопічних не механічно виконувати роботу, а підходити до неї творчо, вигадливо. «Спонуканням до творчості» називає вона свої заняття. І саме таким підходом зацікавлює дітей і дорослих вихованців закладу. 

В творчому процесі цінуються нові ідеї, тож «майстри» намагаються вносити в справу всю свою душу. Минулоріч заклад навідала одна з ініціаторів створення Центру, американка з міста-побратима Корвалліса Керол Полсон. Її просто вразила вишивка бісером однієї з вихованок «Дороги життя». Вона з цікавістю слухала, як дівчина пояснювала, які кольори обирає для вишивки, як підбирає бісер. Інколи дівчата вишивають за готовими схемами, а нерідко – за малюнком на тканині, який найбільше подобається. Вибір – за самою вишивальницею, і це надає людині з особливими потребами впевненості в собі і задоволення.

Останнім часом попит на вироби вихованців «Дороги життя» збільшився, є вже й замовлення, тож в майстерні постійно кипить робота. Габріела мріє про виготовлення керамічних виробів, каже, що це в їхніх силах. Сподіваємось, що з часом і ця мрія здійсниться, адже вихованці «Дороги життя» своєю роботою довели, що здатні до творчості, - інформують на сторінці "Дороги життя" у мережі "Фейсбук".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp