Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Горват та Ланьо бізнес у декларації не внесли

28 грудня 2015 р., 10:20

Мабуть, думали, що то дрібниця, яку не варто враховувати

Бізнес свій і родини не задекларували щонайменше 54 нардепи. Серед них і два з Закарпаття – Роберт Горват ("Блок Петра Порошенка "Солідарність") і Михайло Ланьо ("Відродження")Наразі у Верховні Раді є 422 народні депутати. Згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі вони повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини. Однак кожен восьмий депутат приховав від декларації свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Загалом «Наші Гроші» нарахували 54 народних депутати з не задекларованим бізнесом. Усього йдеться про 100 фірм, із них 52 випадки – бізнес самого депутата, 45 – компанії вказаних у декларації членів його родини (найчастіше дружини або чоловіка), ще два випадки спільного родинного бізнесу.

Найбільша кількість незадекларованого бізнесу на одну людину – це 10 компаній Сергія Драюка («Народний Фронт»). В оригіналі своєї декларації за 2014 р. нардеп не зазначив жодного бізнесу. Після того, як 29 жовтня «НашіГроші» опублікували новину про порушення, у профайл депутата на сайті ВРУ 10 листопада внесли правки – в декларацію вписали статутні внески. Це тим не менш не скасовує того факту, що оригінал декларації депутат подавав неповний, а відтак недостовірний.

Щодо партійної/фракційної приналежності депутатів-порушників, то найбільше нардепів із не задекларованим бізнесом виявилося у президентському «Блоці Петра Порошенка» – 16 осіб. На другому місці прем’єрський «Народний Фронт» – 9 депутатів. Окрім того від «Опозиційного блоку» і «Волі народу» бізнес не задекларували по 6 депутатів, з «Відродження» і «Батьківщини» – по четверо, від «Самопомочі» – троє, від «Радикальної партії» – двоє, решта троє зі списку – позафракційні.

Щодо сфери незадекларованого бізнесу, то 18 фірм пов’язані із сільським господарством та продуктами харчування, 15 – з будівництвом та нерухомістю, 11 – торгівлею, 10 – ведуть діяльність у сфері права та адвокатури, ще 6 займаються рекламними послугами.

З закарпатських нардепів у списку порушників є два – Роберт Горват ("Блок Петра Порошенка "Солідарність") і Михайло Ланьо ("Відродження").

NB: Наведений у таблиці перелік не є вичерпним, оскільки в основному містить дані з українського ЄДРПОУ. На даний момент пошук по власниках у бізнес-реєстрах Британії, Кіпру, офшорів – недоступний.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp