Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нафта дешевшає через надлишок на ринку

30 грудня 2015 р., 10:00

Ціна на нафту Brent знизилася до 37,35 доларів за барель.

Ціни на нафту в середу, 30 грудня, знову знижуються після вівторкового зростання більш ніж на 3% на тлі побоювань інвесторів за "надлишок" пропозиції на ринку напередодні публікації даних Міненерго США про тижневі запаси.

Так, станом на 7.51 за Києвом вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,72% - до 37,34 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 1,89% - до 37,84 долара за барель.

Побоювання інвесторів про "надлишок" і відносно низький попит, що зберігається, продовжують чинити тиск на вартість "чорного золота" після зростання більш ніж на 3% у вівторок на тлі настання холодів у більшості північних регіонів Землі. Проте гравці ринку тепер сумніваються і в значній тривалості цього холодного періоду.

Увага інвесторів також звернена до публікації даних Міненерго США про запаси нафти в країні. За прогнозами аналітиків, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 25 грудня, скоротилися на 2,48 мільйона барелів - до 482,32 мільйона барелів.

"Прогноз на 2016 рік говорить про низькі ціни, особливо на самому початку року. Багато учасників торгів закривають сьогодні свої позиції на наступний рік, оскільки ніхто не хоче повернутися до торгів у січні і бути неприємно здивованим", - зазначає один з трейдерів ринку.

У цілому ж обсяг торгів на сировинних ринках продовжує залишатися істотно нижчим від звичайного напередодні закінчення року і новорічних святкувань.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp